Jordon Peele werkt aan The People Under the Stairs remake

Na Get Out (2017) en Us (2019) zou dit het derde regie project worden van Jordon Peele. The People Under the Stairs (1991) was een leuke horrorfilm van de overleden horror-master Wes Craven.

Korte inhoud: Een jongetje helpt de vriend van zijn zus bij de inbraak in het huis van de huurbaas die de boel oplicht. Maar dit huis blijkt een kruising te zijn tussen het huis van The Adams Family en Fort Knox: ze kunnen er wel in, maar ze kunnen er met geen mogelijkheid meer uit. Dan komen de bewoners thuis. Met geen kans op ontsnapping komt het jongetje erachter dat de bewoners er wel hele vreemde gewoontes op na houden en dat er nog meer gevangenen zijn, namelijk in de kelder.

Gezien Jordon Peele niet wil werken met blanke acteurs zullen we dan waarschijnlijk een Afro-Amerikaanse versie krijgen. En gezien de reputatie van de filmmaker denk ik ook wel dat we geen simpele reboot zullen krijgen van de film dan wel een complete rework met waarschijnlijk ook nieuwe wendingen en een alternatief einde. In ieder geval ben ik, ondanks de raciale politiek van de man, echt wel een fan van zijn werk. Hij is één van de meest talentvolle regisseurs in Hollywood, ook al heeft hij nog maar 2 films gemaakt. Maar steekt met schouders en kop boven die duizenden filmmakers die 10 crap-films moeten maken om dan eindelijk eens een goed script te krijgen en een filmster, om dan in de aandacht te komen. Er werd vaak gezegd dat Hitchcock ook een lange weg heeft afgelegd om dan uiteindelijk het genie te worden van films als Vertigo (1958) of Psycho (1960), maar zijn eerste films waren verre van crappy vehikels.

Wes Craven werd geïnspireerd om deze film te schrijven na het lezen van een krantenartikel over inbrekers die een huis binnendrongen. Toen de autoriteiten arriveerden, waren de inbrekers verdwenen, maar ze ontdekten gesloten deuren waarachter geluiden kwamen. Kinderen waren er door hun ouders opgesloten in kamers en mochten nooit naar buiten. De film was wel een pak grotesker geworden met halve zombies die onder de trappen zaten en een koppel van twee masochistische sadisten. De film zelf was vrij succesvol gezien het na een paar dagen al zijn productiebudget kon terugwinnen.

Een andere horror-remake die Jordan Peele produceert is de Candyman sequel. Deze film wacht nog steeds op de uitgestelde releasedatum na de COVID-19 pandemie. Deze horrorfilm is voorlopig gepland voor 27 augustus 2021, 14 maanden na de oorspronkelijke releasedatum in juni.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.