Jordan Peele brengt een sequel op Candyman

Jordan Peele heeft met slechts 2 films – Get Out (2017) en Us (2019) – zijn stempel kunnen zetten op het horrorgenre. En nu is er Candyman (2020) een sequel op Candyman (1992), die hij geschreven en geproduceerd heeft. Hij heeft de regie toch overgelaten aan Nia DaCosta.

Korte inhoud: Anthony (Yahya Abdul-Mateen II) is een uitgesproken kunstenaar die in Chicago woont met zijn vriendin Brianna (Teyonah Parris) en een galerij besluit te openen rondom een stadslegende, de Candyman. Candyman is een eenarmige man die verscheen als je zijn naam 5 keer uit zou spreken om je te vermoorden. Wanneer er vervolgens mysterieuze moorden rondom Anthony plaatsvinden lijkt de Candyman te zijn teruggekeerd.

De eerste trailer voor Candyman wordt omschreven als een ‘spirituele opvolger’ van de gelijknamige film uit 1992, gebaseerd op en het korte verhaal van Clive Barker ‘The Forbidden’. Er zijn een aantal linken met de originele film, waaronder Tony Todd die terugkeert om zijn rol als angstaanjagende Candyman te spelen, ook Vanessa Williams is teruggekeerd. Maar het is duidelijk dat Peele en DaCosta er een nieuwe spins aan willen geven. Ze willen met hun film namelijk de ‘gentrificatie’ belichten van de Cabrini-Green-wijk in Chicago, dit is de geleidelijke transformatie van een buurt door de instroom van meer welgestelde bewoners en bedrijven. Gentrificatie verhoogt vaak de economische waarde van een buurt, maar de daaruit voortvloeiende demografische verandering is vaak een oorzaak van controverse.

Peele gebruikt zijn horrorfilms vaak om belangrijke sociopolitieke en sociaaleconomische onderwerpen aan te kaarten, en ook deze Candyman ligt in dezelfde lijn, ook al lijkt deze net iets meer op een klassieke boogeyman film en niet meteen een plottwister zoals Us en Get Out. Op 12 juni 2020 komt de film uit in de States en ergens in die periode ook bij ons.

*** Candyman trailer ***


2 Comments

  1. Fabian

    Ik heb genoten van de originele film en Jordan Peele is wel een kwaliteits-label aan de film.

    Reply
  2. Bird

    Nice toch wel wat old school horrorgevoel bij dees.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *