Disney mikt op een live-action-versie van Hercules

De volgende live-action-versie van Disney zou wel eens de geliefde geanimeerde klassieker Hercules (1997) kunnen worden. En nu hoor ik jullie zeggen, was Hercules (2014) met Wayne Johnson dan geen Disney adaptatie? Neen dus, dit was een actiefilm van Paramount Pictures gebaseerd op de comics van Steve Moore (zie pic).

Volgens The Hollywood Reporter zouden ze al een persoon hebben aangesteld bij Marvel om de productie te leiden. Het zou een ‘from zero to hero’ verhaal worden van de titulaire Griekse legende terwijl hij zijn connectie met de goden van Olympus ontdekt en opklimt naar de heroïsche held die wel allemaal kennen, en in zijn pad ook af te rekenen krijgt met Hades. De laatste Disney-adaptatie, Mulan (2020) is nog niet in de bioscopen uitgekomen, dankzij de aanhoudende coronavirus die heel wat afgewerkte films van hun releasedatum heeft geduwd. Normaal zou deze film op 24 juli moeten uitkomen.

Joe en Anthony Russo, de Marvel-sterren achter Avengers: Infinity War en Endgame (evenals twee Captains America films) zouden aan boord zijn om de film te produceren via hun bedrijf AGBO. Of ze de film ook zouden regisseren is nog niet zeker. Daarnaast zou Expendables en Wonder Woman 2-scenarist Dave Callaham zijn aangetrokken om een eerste draft te schrijven. En hij is eigenlijk wel een harde actie scenarist dus misschien is dat ook wel een hint in welke richting deze film zou kunnen gaan.

Eén ding is zeker, Dwayne Johnson zullen ze niet casten voor de hoofdrol. Weet je wie nog wel een ideale acteur zou kunnen zijn? Chris Pratt. De man is 1m88 en met een rigoureuze training in de Gold’s Gym zou hij ook fysiek een Hercules lichaam kunnen hebben. Hij is tevens geen slecht acteur en ik vermoed dat Disney ook wel wat humor in hun film willen. Voor de rol van Hades zouden ze Robert Downey Jr. kunnen casten, hij zou geknipt zijn voor deze vertolking. Voor de rol van Zeus kunnen ze het misschien eens vragen aan Sylvester Stallone. We zullen zien hoe dit zal uitdraaien.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *