Arkansas met Liam Hemsworth en Vince Vaughn

Met de toevloed van heel wat streamingdiensten en het corona-virus die bioscoopcomplexen achter slot en grendel zet, gaan heel wat films straight-to-digital, ofwel gratis bij een streamingdienst zoals Apple+ of Netflix alsook via Video On Demand. Deze Arkansas (2020) is het langspeelfilm-debuut van acteur Clark Duke, die ook een rol speelt in deze film en tevens het script schreef.

Korte inhoud: Kyle (Liam Hemsworth) en Swin (Clark Duke) volgen de bevelen op van drugsbaas Frog (Vince Vaughn), die zijn handel in Arkansas heeft uitgerold. Overdag doen ze zich voor als junior park rangers en opereren ze ’s nachts als low-level drugskoeriers onder het toeziend oog van Frog’s proxies (John Malkovich en Vivica A. Fox). Swin neemt dan zijn dagelijkse baan op zich door een relatie aan te gaan met Johnna (Eden Brolin) tegen de orders om op te gaan in de strijd, terwijl Kyle zijn nachtelijke baan blijft ondervragen door te proberen te achterhalen wie Frog werkelijk is. Zelf hebben de twee knapen de man nooit ontmoet, al komt hier nu verandering in. Wanneer een deal compleet de mist ingaat staan hun levens op het spel. De enige manier opdat Kyle en Swin hier levend uitkomen is door Frog uit te schakelen en zijn organisatie over te nemen.

De film is gebaseerd op de bestseller met dezelfde naam van John Brandon. Het boek verweeft drie decennia van drugssmokkel in het diepe Zuiden en verkent de geweldcyclus van jonge mannen die worden, en oude mannen in levende legendes. Duke is zelf geboren in Arkansas en wou dus ook de film daar draaien, maar de voorbereidingen liepen anders uit en naar verluidt zou de film nog op twee andere plaatsen zijn opgenomen.

Sommige films, zoals een nieuwe Fast & Furious film of een James Bond film moet je zien op het grote doek, maar een kleinschalige dramafilm kan je best wel bekijken op een iets kleiner scherm, zeker in tijden waarin de meeste filmliefhebbers een Home Cinema systeem hebben. Maar na het zien van de trailer denk ik dat het een gemiste kans is, want deze film ruikt naar bioscoopmateriaal.

Liam Hemsworth lijkt ook aan een soort remonte bezig want hij duikt steeds meer op in interessante filmprojecten. En weet je, hij is echt wel een talentvol acteur. Maar hetzelfde kan ook gezegd worden van Vince Vaughn. Naast bovenvermelde namen zien we ook nog Michael Kenneth Williams en Eden Brolin. Gezien het een debuutfilm is kan ik niet zo heel veel voorspellen over de stijl, ook al lijkt deze wel een beetje te zijn beïnvloed door de Coen Brothers. De film verschijnt vanaf 5 mei 2020 op Apple+, Amazon en VOD.

*** Arkansas trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *