Een eerste blik op de vampierenfilm Morbius met Jared Leto

Het zit echt niet mee voor Jared Leto, want niet alleen verloor hij de standalone Joker film een een Oscar-winnende acteur, maar het ziet er naar uit dat hij zelfs niet zal opduiken in DC’s The Suicide Squad (2021). We hadden het hier al over gehad dat het voor de acteur waarschijnlijk over-and-out zou zijn, ook al was hij in geen geval de oorzaak van de slechte ontvangst van Suicide Squad (2016). Maar nu dreigt zijn vampierenfilm Morbius (2020) in de problemen te komen door het corona-virus.

poster Morbius 2020

Morbius the Living Vampire (of nog Michael Morbius) is een personage uit de strips van Marvel Comics. Hij werd bedacht als een soort tragische antiheld met vampierachtige krachten, die eigenlijk een biochemische oorsprong hebben. Wie zien hem opduiken in de strips zowel als schurk en als held. Ook heeft hij zijn eigen stripreeks gehad. Hij maakte zijn debuut in de Spider-Man comics. Michael is zowel een Nobelprijswinnaar als biochemicus. Hij probeerde zichzelf te genezen van een zeldzame bloedziekte via een experimentele behandeling vampiervleermuizen en elektroconvulsie-therapie. Echter, hierdoor verkreeg hij de krachten en de bloedlust van de legendarische vampieren.

In de strip moet Morbius zich voedden met bloed om te overleven en wanneer hij pas bloed heeft opgenomen is hij het sterkst. Zijn grote zwakte is het daglicht. Hij verkreeg ook vampier-achtige krachten zoals enorme spierkracht, mogelijkheid om te vliegen en razendsnelle genezing. Zijn uiterlijk veranderde ook naar dat van een vampier, met een bleke huid en lange hoektanden. Hij kon anderen in soortgelijke “levende vampieren” veranderen door ze te bijten. Het is dus eigenlijk Dracula zonder het met zoveel woorden te zeggen. Het enige verschil is dat Morbius ongevoelig is voor knoflook, wijwater en zilver. Hij kan zijn gedaante ook niet veranderen, maar kan wel dieren manipuleren, net zoals mensen onder de vorm van hypnose.

De regie van de film lag in handen van Daniel Espinosa (Life, Safe House) en het script werd geschreven door Matt Sazama, Burk Sharpless, Art Marcum en Matt Holloway. De andere rollen zijn weggelegd voor Adria Arjona, Michael Keaton, Jared Harris, J.K. Simmons, Matt Smith en Tyrese Gibson. We hebben hier dus wel te maken met een sterke cast. Maar nu blijft dus de vraag wanneer we deze film te zien zullen krijgen. De releasedatum van 31 juli lijkt geheel onzeker, zeker dat het virus nog maar een week geleden in grote delen van de States is aangekomen en bioscopen waarschijnlijk hun ‘lockdown’ nog wat gaan mogen verlengen.

*** MORBIUS – Teaser Trailer ***

2 Comments

  1. Johan

    Dit trekt me totaal niet, vind de trailer echt slecht. Daarnaast stoor ik me aan diverse “coole” shots die her en der bij andere films zijn gejat.

    Reply
  2. Thomas

    En dat is een “teaser trailer”?! Ze tonen praktisch gans de film šŸ˜®

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *