Ryan Reynolds binnenkort in adaptatie van Dragon’s Lair game

Dit moet waarschijnlijk één van de eerste games zijn waarvan ik ooit verslaafd was in lunaparken aan de kust, tijdens familie-uitjes. Je speelde gewoon een knotsgekke tekenfilm en het was een fascinerende wereld. Nu blijkt dat Netflix na jaren van onderhandelen eindelijk de rechten heeft kunnen kopen en heeft nu ook Ryan Reynolds aangetrokken voor de rol, die eerder voor hen 6 Underground (2019) had gemaakt, een actieprent die eigenlijk niet om aan te zien is.

‘Dragon’s Lair’ (1983) is een game gamaakt door Rick Dyer (concept) en ex-Disney-animator Don Bluth (realisatie). Het was toen in de jaren ’80 een revolutionair game qua graphics. Het maakt gebruik van laserdisc-technologie en bood superieure grafische beelden die in schril contrast stonden met de andere videogames op dat moment. Het was dan ook een lunapark fenomeen omdat de game gewoon niet bestemd was voor de spelconsoles thuis.

In een later stadium hebben ze er zelfs een animatiereeks van gemaakt en een comic book miniserie. Plannen om de game te verfilmen dateren al van in de jaren ’80 en een kleine 30 jaar later lijkt er nu eindelijk schot in de zaak te komen te midden van de Coronavirus. Het zou dus wel eens kunnen dat de productie nog een aantal maanden verschoven zal worden.

In het spel zien we hoofdpersoon Dirk, een moedige ridder, die prinses Daphne probeert te redden van de boze draak Singe die de prinses heeft opgesloten in het kasteel van de gemene tovenaar Mordroc. Het werd geadverteerd als het eerste echt 3D-videospel en als het ontmoetingspunt van videogames en animatiefilms. Roy Lee zal deze live-action game-adaptatie produceren via zijn Vertigo Entertainment met Trevor Engelson van Underground Films. Don Bluth, Gary Goldman en Jon Pomeroy produceren ook. Reynolds produceert via zijn productiehuis, Maximum Effort. Het script zou geschreven worden door Dan and Kevin Hageman die eerder al de The Lego Movie (2014) hadden geschreven.

Reynolds zou ondertussen bezig zijn aan die andere Netflix film Red Notice (2020) with Gal Gadot and Dwayne Johnson, over Interpol agenten die één van de grootste dieven ooit wil gaan vangen. Deze film werd gescheven en geregisseerd door Rawson Marshall Thurber (We’re The Millers, Dodgeball, Skyscraper). Nu niet meteen een regisseur waar ikzelf van achterover val. Ryan zal toch moeten opletten dat zijn streetcred niet al teveel wordt aangetast door op te duiken in B-films zoals in 6 Underground en The Hitman’s Bodyguard (2017).

*** Dragon’s Lair trailer ***

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *