Bruce Willis in Survive The Night

Survive The Night (2020) is een nieuwe thrillerfilm met Bruce Willis in de hoofdrol als “Frank, een gepensioneerde sheriff die moet vertrouwen op de vaardigheden van zijn oude baan wanneer twee op de vlucht zijnde criminelen het leven van zijn naasten bedreigen. De film zou op 22 mei in de States moeten uitkomen en gezien het ruikt naar een B-film denk ik dat ze de moeite niet zien om deze film te verschuiven.

Korte inhoud: Nadat zijn broer Mathias (Tyler Jon Olson) levensgevaarlijk gewond is geraakt bij een mislukte overval, zit Jamie (Shea Buckner) met zijn handen in het haar. Hij besluit de traumadokter Rich (Chad Michael Murray) te volgen naar zijn huis en gijzelt daar zijn vrouw en dochter en beveelt Rich zijn broer snel te opereren. Rich besluit daarop om samen met zijn vervreemde vader Frank (Bruce Willis) zijn gezin in veiligheid te brengen.

Veel van de films van Bruce gaan tegenwoordig straight-to-VOD, dus verbaast het me wel dat deze prent nog een release kijgt, maar misschien ook wel logisch. Goede films riskeren het niet en verschuiven naar het najaar. Dus zal er wel plaats zijn voor mocht de bioscopen zijn deuren openen. Toch is het vreemd dat een film met Bruce Willis (65) eigenlijk nog nauwelijks een bioscooprelease krijgt, daar waar een film met Liam Neeson (67) direct naar de bioscoop gaat. Een acteur moet zich laten bijstaan door een ‘agent’ met een scherpe neus voor goede scripts en regisseurs. Misschien wel één van de meest delicate jobs in Hollywood. De agent die Robert Downey Jr. heeft geleid naar Dr. Dolittle (2020) werkt vandaag waarschijnlijk niet meer, en hetzelfde kan gezegd worden van de agenten van de castleden van Cats (2019).

Het script werd geschreven door newbie-scenarist Doug Wolfe. De regie van deze film is in handen van Matt Eskandari, die een goede relatie heeft met Bruce Willis en met hem ook de B-film Trauma Center (2019) heeft gemaakt en werkt nu met hem aan de film Open Source (202?). Deze film volgt de miljardair tech-CEO Donovan Chalmers (Willis) wiens werk zo waardevol is dat hij huursoldaten inhuurt om het te beschermen. Maar dan slaat een terroristische groepering toe en ontvoert zijn dochter.

Wanneer Survive The Night bij ons zal uitkomen is op dit ogenblik nog niet bekend.

*** Survive The Night trailer ***

1 Comment

  1. Vero

    Bruce zit binnenkort op de bus met Nicolas Cage en John Travolta op weg naar straight-to-video land.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *