Acteur Alan Ritchson werd uitgebuit op de Teenage Mutant Ninja Turtles films

Kijk, wanneer je hoort van een ‘Hollywood productie’ denk je meteen aan enorme vergoedingen voor de cast en peperdure production design en speciale effecten, maar in realiteit werken er evenzeer mensen die onder het minimum tarief werken. Dat dit ook het geval kon zijn met acteurs die de hoofdfiguren vertolken is gewoon hallucinant. Maar 5 jaar na datum heeft acteur Alan Ritchson zijn boekje open gedaan over de wantoestanden op de set van Teenage Mutant Ninja Turtles (2014) en Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows (2016) in de studio van Collider Live.


Industrial Light & Magic © MMXIV Paramount Pictures Corporation. All Rights Reserved.

De acteur zou benaderd zijn geweest om de rol van Raphael te spelen, iets wat hij in eerste instantie niet zag zitten. Maar de producer leek uitschijnen dat het live-action zou zijn en dat dergelijke rollen net als Gollem uit The Lord of the Rings leiden naar succes. De nog jonge acteur tekende een contract en had blijkbaar iet alle kleine lettertjes gelezen want hij werd meteen ook gebonden aan de mogelijke sequels. De rol zou tevens onderbetaald zijn, maar de acteur had zelfs een peuter rondlopen en vond het idee op zich wel leuk. Uiteindelijk werd het blijkbaar een nachtmerrie.

De vier turtles werden behandeld als figuranten. Naast Alan Ritchson was er nog Noel Fisher (Michelangelo), Jeremy Howard (Donatello) en uiteindelijk Pete Ploszek (Leonardo), wiens stem zelfs werd gedubbed door Johnny Knoxville, die waarschijnlijk 100 keer meer verdiende dan de 4 acteurs samen voor de gehele productie. Naar verluidt zouden de acteurs draaidagen hebben gehad van 14u om dan nog te mogen wachten tot de rest van de crew de studio had verlaten omdat ZIJ wel een contract hadden en de producers geen overuren wilden betalen. Er werd zelfs geen vervoer geregeld om die mannen naar huis te brengen. Pure uitbuiting. Bekijk onderstaand filmpje voor het interview.

Je kan nu wel zeggen: “Ze hadden hun contract maar beter moeten lezen”, maar dergelijke toestanden zijn compleet onmenselijk. Wie is hiervoor verantwoordelijk, wel de mensen die de cheques uitschrijven, en dat zijn de producers: Michael Bay, Andrew Form, Brad Fuller, Scott Mednick, Galen Walker. Maar ook de regisseurs (Jonathan Liebesman en Dave Green) in kwestie hadden toch weet moeten hebben van deze wantoestanden. Dat dergelijke toestanden een paar dagen voorkomt, maar dit zou een werkmethode zijn gedurende deze twee producties. Het is tevens een blamage voor Platinum Dunes, het productiehuis van Michael Bay. Lees best jouw contract eens goed door wanneer je met deze heren in zee gaat.

*** Alan Ritchson bij ColliderLive ***

3 Comments

 1. Kons

  En het waren al geen bijster goede films en nu nog dit…

  Reply
 2. Shifty

  Bedankt voor de tip.

  😉

  Reply
 3. Dario

  Dat hij de volgende keer een advocaat aansteld om zijn contract goed te lezen.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *