Ben Affleck heeft een drankprobleem in The Way Back

Ben Affleck had 3 jaar geleden al eens een dramatische rol vertolkt in een thriller van regisseur Gavin O’Connor, genaamd The Accountant (2016), deze keer buigt het duo zich over een sportsdrama. Het zijn films die eigenlijk allemaal wel een beetje op mekaar lijken maar het publiek is er gevoelig voor. De makers van The Way Back (2020) hadden niet het gevoel dat ze hier een Oscar-waardige film in handen hadden en bijgevolg werd deze productie “gedumpt” in maart van 2020.

Korte inhoud: Jack Cunningham (Ben Affleck) leidde ooit een veelbelovend leven. Op de middelbare was hij een top basketbalspeler met een volledige studiebeurs op zak, maar liet hij zijn toekomst uit zijn handen glippen. Jaren later gaat het bergafwaarts na een onverdraaglijk verlies en kampt hij met een alcoholverslaving. Dan wordt hij gevraagd coach te worden van een basketbalteam op zijn voormalige middelbare school, wat zijn leven weer wat hoop en glans begint te geven.

Het is niet alleen een basketbaldrama, maar tevens een verslavingsdrama. Twee zaken die regelmatig samen gaan, denk maar aan Hoosiers (1986) met de zatte Dennis Hopper die hulp kreeg van Gene Hackman of nog de mixed martial arts film Warrior (2011), die nota bene ook geregisseerd werd door Gavin O’Connor. Het is dus een film op bekend terrein voor de filmmaker. Het script werd tevens geschreven door de Warrior scenarist Brad Ingelsby. In de andere rollen zien we nog Janina Gavankar, Hayes MacArthur, Rachael Carpani en T.K. Carter.

Affleck is een bezige bij. De man acteert, regisseert, produceert en schrijft films. Hij is momenteel Deep Water (2020) aan het draaien met regisseur Adrian Lyne (Unfaithful, Indecent Proposal, Fatal Attraction, 9 1/2 Weeks) die na 18 jaar winterslaap nog eens in actie schiet. De film is gebaseerd op de roman van Patricia Highsmith (The Talented Mr. Ripley, The Two Faces of January) en gaat over een welgestelde echtgenoot die zijn vrouw toelaat affaires aan te gaan met andere manen om zo een scheiding te voorkomen, wordt een hoofdverdachte in de verdwijning van de geliefden van zijn vrouw.

*** The Way Back trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *