Horror-regisseur Fede Alvarez werkt aan nieuwe Texas Chainsaw reboot

De regisseur van het uitstekende Don’t Breathe (2016) en de Evil Dead (2013) remake heeft zijn zinnen gezet op twee n ieuwe projecten, enerzijds een Haunted White House film en anderzijds een reboot van Texas Chainsaw Massacre, dat stond immers te lezen op THR.

Je zou denken: “Wat is er enger dan het huidige Witte Huis?”, maar hier lijkt Alvarez te willen gaan voor een soort Shining in het Witte Huis. We hebben al 2 actiefilms gehad waar ze het Witte Huis aan flarden schieten, waarom geen horrorfilm. Ook al kan de werkelijkheid binnenkort de fictie overtreffen, want alles is mogelijk onder Trumpiaans bewind. Uiteindelijk kennen we op dit ogenblik nog niet zo veel buiten de locatie, dus deze horrorfilm kan nog alle kanten op. Maar hopelijk hebben we het hier over historische geesten; zoals een spookachtige Abraham Lincoln die door de gangen zwerft en kreunt, en misschien een fantoom Richard Nixon die alles afluistert. Joe Epstein zou bezig zijn met het script en Alvarez wil de film ook regisseren.

En mocht het Witte-spoken-Huis jullie niet vrolijk maken, wat denk je van een nieuwe Texas Chainsaw Massacre reboot? Deze zou ook in de maak zijn. Scenarist Chris Thomas Devlin zou momenteel bezig zijn om het script te schrijven. Het is onduidelijk of Alvarez van plan is deze ook te regisseren, maar alles zal waarschijnlijk afhangen van de kwaliteit van het script want laten we niet vergeten dat Platinum Dunes van Michael Bay al een paar jaar geleden een reboot en een prequel heeft gemaakt en dat er nadien nog een Texas Chainsaw 3D (2013) film was en een origin story met Leatherface (2017) beide van Millennium Films en Lionsgate, de ene al slechter dan de andere. Ik weet dus op dit ogenblik niet hoe ze deze reboot zullen aanpakken want ze gaan toch met iets nieuws voor de dag moeten komen.

Alvarez zei in het interview: “We kijken er naar uit om een nieuwe en betekenisvolle samenwerking met een powerhouse als Legendary om deze productie op de rails te krijgen. Texas Chain Saw werd eerder opnieuw opgestart in 2003 met het door Michael Bay geproduceerde The Texas Chainsaw Massacre. Hoewel die film niet eens in de buurt komt van het nachtmerrieachtige realisme van het origineel uit 1974 van Tobe Hooper, dacht ik dat het zijn momenten had. Ik kan niet hetzelfde zeggen voor de vervolgfilm, de prequel The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning.” Een film maken die het origineel zal overtreffen lijkt mij in ieder geval een behoorlijk ambitieuze onderneming. Het zal in ieder geval iets meer genialiteit vereisen dan datgene wat hij deed met zijn versie op The Girl in the Spider’s Web (2018).

1 Comment

  1. Kons

    Het origineel is zo creepy omdat het echt aanvoelt, de remakes zijn mooi belicht met mooie acteurs in make-up, allemaal net iets te clean.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *