Eerste trailer Terminator: Dark Fate ziet er veelbelovend uit

Paramount heeft nieuwe trailer vrijgegeven van de volgende film uit de Terminator-serie, Terminator: Dark Fate (2019). Niet alleen hebben we de terugkeer van de oorspronkelijke Terminator-sterren Linda Hamilton en Arnold Schwarzenegger, maar we hebben ook een nieuwe groep badass-strijders klaar om de dystopie van de technologie aan te gaan. Deze trailer heeft veelbelovende momenten, hoewel we nog bitter weten over de toon en het verhaal, dus moeten we niet beginnen zweven, zeker na de vele teleurstellende Terminator films.

Korte inhoud: ‘Terminator: Dark Fate’ volgt een jonge vrouw, Dani Ramos (Natalia Reyes) genaamd, uit Mexico City. Ze raakt betrokken bij de oorlog tussen mensen en cyborgs, beter bekend als ‘Terminators’. De cyborgs zijn weer herrezen en trachten een eind te maken aan de mensheid en diens beschaving. Vervolg op ‘T2: Judgment Day’.

De film wordt geregisseerd door Tim Miller, de regisseur van Deadpool (2016) en dat is tot op heden zijn enige langspeelfilm. James Cameron is de producent, wat uiteraard wil zeggen dat hij een oogje in het zeil zal houden bij Industrial Light & Magic die instaat voor de speciale effecten, ook al heeft Tim Miller ook zijn eigen speciale effecten bedrijf Blur betrokken bij deze productie. Qua visuele effecten zullen we binnenkort wel verwend worden. Inhoudelijk is een andere zaak, maar Tim heeft het verhaal samen geschreven met de nog piepjonge topproducer David Ellison, die eigenlijk nog nooit een langspeelfilm heeft geschreven. Er zijn echter wel 4 scenaristen betrokken geweest in het tot stand brengen van het script; Justin Rhodes, Billy Ray, David S. Goyer en Josh Friedman.

De nieuwkomers zijn Mackenzie Davis, Natalia Reyes, Gabriel Luna (waarschijnlijk de nieuwe Terminator), en Diego Boneta. De muziek wordt verzorgd door de Hollandse componist Junkie XL (Alita: Battle Angel)…wiens echte naam eigenlijk Antonius B. Holkenborg. Voor een componist had ik nu wel mijn echte naam behouden in plaats van die goedkope Junkie XL. Mocht de man nu Jaap Klaas heten dan had ik misschien wel gedacht aan een naamsverandering, maar Antonius B. Holkenborg geeft net dat ietsje meer allure als componist. Maar dit geheel terzijde.

Terminator: Dark Fate zou een directe sequel zijn op Terminator 2: Judgment Day (1991). Alle andere vervolgfilms en series worden buiten beschouwing gelaten, wat op zich eigenlijk geen slechte zaak is, want enkel de twee eerste films konden overtuigen. Acteur Michael Biehn komt niet terug, voor de eenvoudige reden dat zijn personage stierf tijdens zijn gevecht met de Terminator. Persoonlijk vind ik het wel vreemd dat er geen John Connor / Ed Furlong zit in deze prent. Het is toch een directe sequel en hij is NIET dood. Het antwoord op deze vraag is simpel, he did not age well na een turbulente periode met drug- en alcoholverslaving. Echt wel zonde!© 2019 20th Century Fox Belgium / Paramount Pictures

Ik zat eigenlijk niet te wachten op een nieuwe Terminator na de zovele miskleunen, maar als deze goed blijkt te zijn en ons al die crappy sequels na Terminator 2: Judgment Day (1991) doet vergeten, dan wil ik gerust een ouder-wordende Arnold als Terminator door de vingers zien. Enkel al de scene op de autosnelweg ruikt naar vintage Cameron en Mackenzie Davis die net in Mexico is geland na een ruimtereis, en een opstootje heeft met een aantal agenten ziet er ook wel bad-ass uit (ook al hield ik niet van de 3 dubbele flip van een Terminator). Maar iedereen zal uiteraard wel spreken over Linda Hamilton die met een zware shotgun en bazooka twee terminators uitschakelt. Ikzelf wacht nog op een tweede trailer waarin we iets meer verhaal zien. Dat ze actie-scènes brengen ligt voor de hand en de zwakke vorige Terminator films hadden ook veel actie. Maar tease ons alstublieft iets van het verhaal en laat ons zien dat het anders is dan de vorige films. Het wordt aftellen tot november 2019.

*** Terminator: Dark Fate trailer ***

7 Comments

 1. Tristan

  Hoe vaak gaan ze dit nog willen uitmelken?

  Reply
 2. John Doe

  De officiële synopsis is dus: Ze zijn terug … That’s it!

  Reply
 3. Chapelle

  Wat is dat toch met Schwarzenegger en zijn verlangen om in elke rol die hij aangeboden krijgt zijn baard te laten groeien? Deze Terminator heeft toch geen nut om zijn fysiek te gaan aanpassen, ik snap het niet. Shape shifting was iets van de T-1000.

  Reply
 4. Russell

  Wordt dit een R-rated film? Ik mag het hopen, maar ik vrees na het zien van deze eerste beelden toch eerder PG13.

  Reply
 5. Vince

  Zo zielig voor Ed Furlong. Ik had ook wel gehoopt om hem terug te zien, maar na het zien van de foto’s lijkt deze piste dood.

  Reply
 6. Fabian

  Goeie regisseur aan boord, dat doet al veel.

  Reply
 7. Shifty

  Dit zou de 1ste van een nieuwe trilogie zijn(alle 3 verhaallijnen zijn al uitgetekend). Als deze geld opbrengt gaan ze 2e 3 samen maken.
  (>youtube interview met Miller en Cameron, + waar Miller ook eventjes emotioneel werd over zijn Deadpool team dat hij hier meenneemt)

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *