Linda Hamilton terug voor Terminator sequel

James Cameron heeft Linda Hamilton teruggebracht voor een directe sequel op Terminator 2: Judgment Day (1991). Terminator: Dark Fate (2019) wordt geregisseerd door Tim Miller, de regisseur van Deadpool (2016). James Cameron had al zitten spelen met het idee om Sarah Conner terug te brengen met de Terminator: The Sarah Connor Chronicles serie, maar na 31 episodes is de serie toch tot stilstand gekomen.


© Paramount Pictures

Er is nog geen korte inhoud bekend, maar wel een casting. Naast Linda zien we uiteraard Arnold Schwarzenegger als The Terminator, naast Mackenzie Davis en Natalia Reyes. De bedoeling van Cameron en Paramount Pictures is om van deze zesde Terminator film een nieuwe trilogie te maken, die een beetje komaf maakt met de wat zwakke Terminator Genisys (2015), waar Cameron niks mee te maken had. Hij had tevens ook niks te maken met Terminator 3: Rise of the Machines (2003) of Terminator Salvation (2009).

Wie de villain in deze film zal spelen is nog wat onduidelijk. Voor de rol hebben heel wat kandidaten de revue gepasseerd, gaande van Stephen Lang, Ron Perlman, Liam Neeson, Jean Claude Van Damme, Dolph Lundgren, Mickey Rourke, Sylvester Stallone, Dave Bautista, Dwayne Johnson, Vin Diesel, Mel Gibson, Harrison Ford, Richard Gere tot zelfs Bruce Willis. Maar naar verluidt zou Gabriel Luna een nieuwe Terminator spelen. Valt nog te bezien of hij effectief dé slechterik zal zijn. De film zou eind 2019 in de bioscoop moeten komen, dus we zullen nog even wat geduld moeten uitoefenen.

Wat weinig mensen weten is dat Linda Hamilton tijdens de shoot van Terminator 2 behoorlijk wat gehoorschade opliep. Ze nam de rol heel serieus en trainde hard voor de rol om de moeder te spelen van de zoon die de rebellie zou leiden tegen de machines. Hiervoor zagen we ze ook geregeld met een shotgun. Net zoals bij Bruce Willis op de set van Die Hard (1988) waren het vuurwapens die permanente gehoorschade zou opleveren. De actrice vergat haar oordopjes mee te nemen naar de set tijdens de shooting van de ontsnappings-scène in het psychiatrisch hospitaal waar ze vast zat. In de lift waarin de Terminator (Schwarzenegger) zijn tegenstander, de T-1000 (Robert Patrick), van zich af te schieten, heeft het versterkte geluid permanente schade aangericht in één oor.

3 Comments

 1. Bennedict

  Eindelijk nog eens een goeie Terminator film in het verschiet.

  Reply
 2. Chips & Cola

  In James Cameron we trust … sort of.

  Reply
 3. Theon

  Het kan in ieder geval niet slechter zijn dan de vorige terminator, dus dat zit wel goed

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *