Mooi staaltje van klassenjustitie voor acteur Jussie Smollett

Het besluit om de 16 aanklachten tegen de Empire-acteur Jussie Smollett te laten vallen is op z’n minst opmerkelijk te noemen. De acteur die naar alle schijn een hate crime heeft gefaked om zo gezien te worden als een held en zijn carrière een financiële boost te geven. Nadat een Grand Jury de acteur in verdenking heeft gesteld van maar liefst 16 aanklachten, heeft de staat de zaak overgenomen. De openbare aanklagers hebben alsvolgt een deal gesloten, de 16 aanklachten naar de vuilbak verwezen, Jussie vrij gezet en de bewijslast achter slot en grendel gezet. De 10’000 dollar borg die de acteur moest betalen werd wel ingehouden, omdat de acteur niet onschuldig is verklaard. Dit geld zal vloeien naar de stad die hiermee misschien 1% van zijn kosten krijgt terugbetaald aan man-uren die werd verspild.

De redactie van Chicago Tribune (die vanuit de EU spijtig genoeg niet bereikbaar is vanwege die waanzinnige GDPR wetgeving) heeft deze daad veroordeeld en bestempeld als iets “onverdedigbaar” dat de acteur “Leave Jail for Free kaart” heeft gekregen. De burgemeester van de stad, Rahm Emanuel, maakte de ronde op de nationale media woensdag, terwijl hij geschrokken was van wat volgens hem een “gruwel” was van gerechtelijke beslissing waarin beroemdheden klaarblijkelijk een andere behandeling krijgen dan gemiddelde burgers. Een verbijsterde politie-inspecteur Eddie Johnson zei dat de acteur van het imperium zich verstopte achter ‘een deal die in het geheim was bemiddeld’ en hield vol dat de ‘stad nog steeds een verontschuldiging verschuldigd is’.


Reuters

Openbare aanklager Joseph Magats had de zaak overgenomen van Kim Foxx, omdat die laatste net iets teveel betrokken was bij de familie van Smollett en eigenlijk geloofde in zijn onschuld tot de bewijslast tegen de acteur wel erg zwaar begon te wegen en geen enkel rationeel man of vrouw nog kon geloven in deze hate crime. Meer nog, Foxx drong erop aan bij politie-inspecteur Eddie Johnson om de zaak over te brengen naar de FBI, en dit nadat Tina Tchin, een medewerker van Michelle Obama (oh ja, je gelooft niet wat je hoort) die goed bevriend is met Smollett, in een chat-gesprek met de openbare aanklager bedenkingen had bij het gevoerde onderzoek van de Chicago Politie en de vele lekken naar de media. Maar dit nam niet weg dat de nieuwe wacht er nu voor koos om die ganse zooi onder de mat te vegen en verder te gaan met de orde van de dag. De FBI heeft nooit de zaak overgenomen, maar was/is nog steeds bezig met het onderzoek naar de haat brief die Smollett een paar dagen voor zijn vermeende aanval ontving. Gezien de zaken in Chicago lopen, zal ook deze zaak waarschijnlijk een stille dood eindigen.

Volgens de Openbare Aanklager zou er een verbaal akkoord zijn gesloten met Smollett voor een vrijlating in ruil voor wat gemeenschapsdienst die hij reeds zou hebben gedaan bij zijn vriend en invloedrijke zwarte ex-senator en mensenrechten-activist Jesse Jackson. Een deal die de verdediging nu ontkent. Jussie Smollett spreekt zelfs van onschuld en dat hij al altijd de waarheid heeft gesproken. Het bizarre aan deze zaak zijn die twee Nigerianen die hem hebben beticht deze hele zaak te hebben geënsceneerd. Als hij recht in zijn schoenen staat, moet hij dan niet eisen voor een rechtszaak om zijn naam te zuiveren tegen die twee individuen. Maar niet dus.

Alles in deze zaak houdt geen steek. Dit stinkt! Het is een schande en een aanfluiting voor de Amerikaanse justitie, het Amerikaanse volk en in het bijzonder de Chicago-belastingbetalers die hebben opgedraaid voor de kosten van deze waanzin (minstens 150’000 dollar). Waarom ze nu alles hebben verzegeld is tevens krankzinnig en zou je enkel maar verwachten in een bananen-republiek. Maar dit is Amerika anno 2019!

***Related Post***
20/02/2019: De Jussie Smollett Hoax

2 Comments

  1. Bjorn

    En deze zaak was open en bloot. Je kan je dan afvragen wat rijke individuen allemaal mee weg kunnen geraken omdat ze veel geld hebben, goede advocaten en belangrijke mensen kennen. Wat is het punt om nog op te komen voor gerechtigheid?

    Reply
  2. robbie

    Best wel grappig verhaal 😀

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *