Ben Affleck hangt zijn Batman-cape aan de kapstok

Het zat er eigenlijk al aan te komen. Na de teleurstellende ontvangst van Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) en Justice League (2017) zocht Ben Affleck naar een uitweg uit zijn contract. En de plannen om Batman te regisseren waren al een tijdje geleden afgevoerd.


© 2017 Warner Bros. Entertainment Inc., Ratpac-Dune Entertainment LLC

Warner Bros heeft wel bekend gemaakt dat ze hun Batman film willen hebben op 25 juni 2021, en dus zal er snel gezocht moeten worden naar een waardige vervanger. Matt Reeves zal in ieder geval de film regisseren en de plannen zijn voor een jongere Batman te introduceren … dus nog maar eens een reboot.

The Batman (2021) zal dus niet gebaseerd zijn op Frank Miller’s Batman: Year One strip, één van de favoriete comics van Reeves. Hoe dan ook verwacht ik wel dat deze nieuwe film beter zal worden dan al die andere Zack Snyder gedrochten. De vraag is of het gelijke trend zal kunnen lopen met wat Christopher Nolan eerder deed, want ze zullen toch met iets heel sterk voor de dag moeten komen om na de zovele teleurstellingen het tij te doen keren.

En van Batman gesproken, dit jaar komt trouwens Joker (2019) uit, al dan niet met een rol voor Bruce Wayne. Ondertussen is reeds de jongere Bruce Wayne gecast, alsook de vader, maar ik verwacht dat Bruce toch ook in de film zal opduiken.

3 Comments

 1. Tristan

  Hij was nog ok als Bruce Wayne/Batman, gewoon zwakke films en als acteur kan je hier niks aan doen.

  Reply
 2. Alek

  Ben Affleck was niet het probleem, wel het onnozele script!

  Reply
 3. Tibble

  Zolang ze maar geen origin story doen, laat maar komen.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *