David Bowie biopic Stardust komt in aanvaring met zoon

Terwijl Bohemian Rhapsody de box-office verovert en binnenkort zelfs kans maakt op een Oscar-beeldje, zien we dat er nu een film over David Bowie zijn opmars maakt. Er is nog niet zo veel bekend, maar naar verluidt zou de film over de beginjaren van de artiest gaan en zijn aankomst in de States. De rol van Bowie zou gespeeld worden door Johnny Flynn, de rol van zijn publicist zal vertolkt worden door Marc Maron en zijn vrouw gespeeld door Jena Malone.

De film zou Stardust heten en geregisseerd door Gabriel Range. Maar net zoals met de Freddy Mercury film lijken er problemen te zijn met de rechten op de muziek. Het is de zoon van Bowie, Duncan Jones. In een tweet schreef hij het volgende: “Ik zeg niet dat deze film er niet zal komen. Ik zou het eerlijk gezegd niet weten.
Ik zeg dat in de huidige staat, deze film geen vaders muziek niet zal bevatten, en ik kan me niet voorstellen dat het zal veranderen. Als je een biopic wilt zien zonder zijn muziek of familiezegen, dan is dat aan het publiek.”

Dat Duncan zelf een regisseur (Warcraft, Moon) is en waarschijnlijk een beetje teleurgesteld is dat niemand het project aan hem kwam voorleggen, zou begrijpelijk zijn. Toch hoop ik dat er toch nog wat beweging komt, want een film over Bowie zonder de muziek van Bowie is maar een triestige bedoening. En zoiets hebben we toch al gehad in de vorm van Velvet Goldmine (1998).

Duncan tweette verder dat hij zijn zegen zou geven mocht de film gebaseerd zijn op The Sandman and Stardust van Neil Gaiman, en nog meer interesse zou hebben mocht het een animatiefilm worden gemaakt door Peter Ramsey (Spider-Man: Into the Spider-Verse). Uiteraard gaf hij geen naam van een regisseur voor een live action biopic.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *