Akelige horrorprent Wounds met Armie Hammer en Dakota Johnson

Ook al krijgt Babak Anvari’s Wounds (2019) heel wat gemengde kritieken is het een met zweet doordrenkte, hypnotiserende afdaling in de horror waar we misschien nog kunnen van genieten. De reviews bengelen tussen het belachelijke en ijzingwekkende, maar iedereen lijkt het er over eens te zijn dat de vertolkingen van het beste is van wat we van de hoofdacteurs al hebben kunnen zien.

Korte inhoud: Wanneer Will (Armie Hammer), een barman uit New Orleans, na een gewelddadige vechtpartij een mobiele telefoon vindt, verandert zijn leven geleidelijk aan in een nachtmerrie. Hij besluit de telefoon te houden totdat de rechtmatige eigenaar terugkeert en alles zal veranderen. Op de gsm staan echter gruwelijke beelden van een moord die hij samen met zijn vriendin Carrie (Dakota Johnson) ontdekt. Dan volgen er berichten; Will heeft iets dat onuitsprekelijk is ontdekt en het zal langzaam aan het licht komen.

De film zou niet alleen een horrorprent zijn met heel wat jump-scares maar ook een soort verontrustende verkenning van de effecten van alcoholisme. Het lijkt dus wel een film met meerdere lagen. En wat deze prent nog meer doet is het opvoeren van Armie Hammer die na zijn wat wankele start in Hollywood toch heel wat sterke rollen heeft neergezet de laatste jaren. Dit zou een 100% Armie Hammer-show zijn en hij lijkt geknipt voor de rol. Hammer zou overal goed voorkomen, maar zodra de dingen manisch beginnen worden, zou hij schitteren

De film is ook vergelijkbaar met Hereditary (2018) in die zin dat er wel een aantal giechel-momenten zijn. Het is in ieder geval duidelijk een gekke film, die de ene geweldig zal vinden en de andere eerder ergeren. De trailer ziet er leuk uit en persoonlijk ben ik wel benieuwd naar deze prent. Het lijkt me het soort film waar je nooit zeker van weet waar het allemaal zal eindigen. Momenteel is er wel nog geen Belgische release, maar hopelijk zal dit snel veranderen. Er is zelfs nog geen trailer online te vinden.

3 Comments

 1. Derrick

  Premisse lijkt interessant, ik snap wel niet dat de film al vertoond werd op het Sundance filmfestival en dat er nog geen trailer is.

  Reply
 2. Sam

  Dakota is ook zo een actrice met een valse start die ook in steeds betere films begint te spelen. Onlangs nog prachtige vertolking in Suspiria.

  Reply
 3. Timothy

  Ze mogen wel eens hun trailer uitbrengen …

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *