Alec Baldwin zal Batman’s vader in Joker niet spelen

De film waarop niemand zit te wachten maar die nu al een aantal grote namen heeft in zijn cast is de opkomende Joaquin Phoenix standalone Joker-film. Deze Joker (2019) wordt geregisseerd door Todd Phillips, en het lijkt erop dat de regisseur die gekend is voor zijn komediefilms hier echt wel indruk wil maken met zijn film.


Alec Baldwin in M:I Fallout © 2018 Paramount Pictures

Todd Phillips zou met zijn origin film de opkomst van de misdaad koning willen verkennen met een echte schurkencast gaande van Robert De Niro tot Zazie Beetz en Frances Conroy. De bedoeling zou ook zijn een alternatieve Joker te maken, grimmiger en afwijkend van het commerciële beeld die wel al gewend zijn uit andere producties. Bronnen zeggen dat Thomas Wayne een cheesy en gebruinde zakenman is die meer in de lijn ligt van een Donald Trump uit de jaren 80. Dat belooft! Zeker met een Baldwin die al wat ervaring heeft met zijn Trump imitaties op Saturday Night Live. Ook al verwacht ik niet dat Todd de comedy-toer zal opgaan, maar eerder de Gorden ‘Wall Street’ Gecko-toer.

Toch moet je je afvragen hoe een Trump-type precies in Joker film past, vooral gezien het personage het bekendst is omdat het vermoord is en het vuur in van Batman in de jonge Master Bruce heeft doen aanwakkeren. Alle gissingen, theorieën of wilde verwachtingen, mogen jullie zeker kenbaar maken in de comments.

Update 29/08/2018: Een dag na dit nieuws heeft Alec laten weten dat hij in geen geval de vader van Bruce Wayne zal spêlen of nog maar een rol heeft in deze film. Zo zie je het snel het nieuws soms kan gaan. Thomas Wayne zou naar verluidt gespeeld worden door Brett Cullen.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *