Ben Affleck zal nieuwe Batman-film regisseren

De kogel is door de kerk. Warner Bros. heeft bevestigd dat Ben Affleck een Batman-film gaat regisseren. De acteur, die vorige maand zijn debuut als Batman maakte in de film Batman v Superman: Dawn of Justice (2016), gaat uiteraard de hoofdrol spelen.

Kevin Tsujihara, de baas van de filmstudio, noemde vandaag bij het evenement CinemaCon in Las Vegas tien films op basis van DC-stripboeken die de komende vijf jaar gemaakt gaan worden. Daarbij zat volgens Variety een film over Batman met Affleck als regisseur. Later werd het nieuws, waarover in juli al geruchten de ronde deden, bevestigd met een persbericht. Andere films in de planning zijn onder meer Suicide Squad, Wonder Woman, Aquaman, The Flash en jawel, Justice League, waarin Ben Affleck ook als Batman te zien zal zijn.


batman-v-superman-dawn-of-justice-ben-affleck.jpg
© Warner Bros.

Het stond in ieder geval in de sterren geschreven dat er een standalone Ben Affleck film zou komen, gezien hij zowat het enige beloftevolle was aan de Man of Steel sequel. Het verrassende nieuws is dat Affleck zelf de film gaat regisseren. En ook al heeft hij bewezen een bekwaam regisseur te zijn, is het misschien geen ideale situatie om te acteren én te regisseren. Ik snap niet dat er geen andere kandidaten regisseurs beschikbaar om deze film te leiden, met uitzondering van Zack Snyder die niet alleen bezig zal zijn met de verfilming van Justice League (2017), maar hij heeft volgens mij ook niet de meest geschikte man om die film te maken. We hebben nood aan een verhalenverteller in plaats van een man die mooie beeldjes maakt.

Op dit ogenblik is nog niet duidelijk of de film zal oppikken na de gebeurtenissen in Dawn of Justice, maar dat lijkt me toch het meest evidente uitgangspunt, gezien het verhaal al een beetje van een origin story was van de Batman-figuur. Ze hebben er wel snel door geweest, maar ondertussen kent iedereen wel het verhaal van Bruce Wayne. Ook al vond ik het een bespottelijk beeld van de kleine Bruce die in een draaikolk van vleermuizen uit de put werd getrokken (al was het waarschijnlijk een droombeeld – het klopte niet – het is de schrik van vleermuizen die aan de bron ligt van zijn alter-ego, en niet zijn redding). Tevens vond ik de nieuwe Batman nogal brutaal en ik vraag me af of of ze de gewelddadige en schitende Batman van Snyder zullen overnemen, om gezien hij de hulp zal krijgen van andere helden misschien iets meer gaan temperen. De toekomst zal het uitwijzen.

***Related Post***
03/04/2016: Online petitie voor ontslag Zack Snyder van Justice League film
29/03/2016: Batman v Superman: Dawn of Justice review
23/02/2016: Nieuwe Batman v Superman karakterposters

1 Comment

  1. Kons

    Ik heb een licht vermoeden dat Affleck zwaar heeft geonderhandeld om deze film te mogen regisseren. Ben beniuwd wat hij ervan bakt, slechter dan Batman v Superman is haast onmogelijk.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *