After is de Fifty Shades voor tieners

De nieuwe teaser trailer van After (2019) had een prequel kunnen zijn over het leven van Christian Grey toen hij nog op de schoolbanken zat, en van SM nog geen sprake was. De muziek, de tonaliteit, de beeldvoering, de makers hebben zich duidelijk geïnspireerd op de Fifty Shades franchise.

Korte inhoud: Tessa Young (Josephine Langford) is een toegewijde student, een plichtsgetrouwe dochter en een loyale vriendin voor haar middelbare schoolvriendje. Ze gaat haar eerste jaar college in met grootse ambities voor haar toekomst. Ze leeft een gecontroleerd leven met een sterk gevoel van wie ze is en wie ze zou moeten zijn. Haar bewaakte wereld opent zich wanneer ze de donkere en mysterieuze Hardin Scott (Hero Fiennes Tiffin) ontmoet. Met zijn warrige bruine haar, een verwaand Brits accent en overvloedige tatoeages is Hardin de wilde, broeierige rebel die Tessa normaal zou schuwen. En dat doet ze – tot ze laat op een avond laat bij hem is, aangetrokken door zijn magnetische energie.

De film is een adaptatie van het boek van de 29 jarige Amerikaanse auteur Anna Todd, die eigenlijk een reeks ‘After’ boeken (ondertussen al 4 boeken) heeft geschreven die #1 bestsellers waren in de States. Ze werd zelfs omschreven als ‘het grootste literaire fenomeen van haar generatie’, door het Cosmopolitan magazine. Van haar eerste boek zouden er zowat 15 miljoen exemplaren in omloop zijn, vertaald in maar liefst 30 talen. Ik hoef er dus geen tekening bij te maken dat deze film torenhoge verwachtingen heeft en waarschijnlijk de box-office zal verpulveren op 12 april 2019. Volwassenen kunnen die dag tevens ook gaan zien naar de release van de nieuwe Hellboy (2019), maar ik heb een flauw vermoeden dat de eerste plaats wel eens ingepikt zal worden door After, ook al spreekt de trailer me voor geen seconde aan… maar ik ben dan ook niet het doelpubliek.

De film werd geregisseerd door de nobele onbekende Jenny Gage, die 2 jaar geleden de documentaire All This Panic (2016) maakte. Het script werd geschreven door Susan McMartin (Mr. Church). Net zoals in Fifty Shades zien we ook hier dat de auteur ook inspraak heeft gehad in het productieproces. Naar verluidt zou Anna Todd de twee hoofdacteurs hebben gecast. In eerste instantie waren dat Hero Fiennes Tiffin en Julia Goldani Telles, maar die laatste verliet uiteindelijk het project nadat deze conflicten zou geven met de planning van haar andere filmprojecten. Telles is binnenkort te zien in The Wind (2018), een low budget film van 86 minuten die in het voorjaar werd gedraaid, net zoals Slender Man (2018) en Most Likely to Murder (2018). De enige film die mogelijks op hetzelfde tijdstip gedraaid zou kunnen zijn is Looks That Kill (2019), maar ook dit was een low budget film en gezien de productie van After al een paar keer werd verschoven kan ik me niet inbeelden dat het zo moeilijk moet zijn geweest om de planning op mekaar af te stemmen. En afzeggen 1-2 maand voor de effectieve shoot blijf ik heel bizar vinden.

Naast de twee hoofdrollen zien we ook Selma Blair, Peter Gallagher, Meadow Williams en Jennifer Beals opduiken. Anna Todd was een grote One Direction fan en haar boeken zijn tevens ontsproten uit verhalen die ze schreef op Wattpad met een personage die sprekend leek op Harry Styles. Het zou me dus niet verbazen dat One Direction ook wel te horen zal zijn in deze prent, die volgend jaar in april in de zalen draait.

*** After trailer ***

1 Comment

  1. Govert

    Ah God wat lief zeg

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *