R-rated Hellboy reboot in regie van Neil ‘The Descent’ Marshall

We zullen nog wat langer moeten wachten om David Harbor als Hellboy te zien in de nieuwe reboot, maar de film zit er hoe dan ook aan te komen. Summit Entertainment heeft vorige week aangekondigd dat het de Hellboy-reboot in de bioscoop vier maanden later dan verwacht zal uitbrengen. Terwijl Hellboy (2019) oorspronkelijk op 11 januari 2019 had moeten uitkomen, de slechtste bioscoop-maand van het jaar, maar nu krijgt Hellboy een kans om te schitteren op 12 april 2019. Dat plaatst de film rechtstreeks tegenover Shazam!. Dat wordt interessant!

De regisseur van dienst is Neil Marshall, het genie achter The Descent (2005). Hij zal de comic-reboot gebaseerd op het werk van Mike Mignola in goede banen leiden. Alle signalen wijzen erop dat dit een R-rated versie van het verhaal zal worden. Mila Jovovich speelt Nimue the Blood Queen, de villain van de film, Ian McShane zien we in de rol van professor Bloom en Daniel Dae Kim speelt majoor Ben Daimio.

Harbour heeft eerder al te kennen gegeven dat het geen origin story zal zijn. Hij vergeleek het zelfs met de Indian Jones film. We zien nooit hoe hij uiteindelijk een archeoloog is geworden, maar plots zien we hem een beeldje stelen, nadien zien we dat hij leraar is en later zien we hem een strijd voeren met de nazi’s over de Ark. Deze film zal dus geen tijd verspillen aan psychologische analyses, maar direct naar de actie gaan, gesteund door sterke karakers en intelligente dialogen. De acteur zal ook een nieuwe versie brengen van het personage die wat afwijkt van de Ron Perlman vertolking.

Deze verschuiving van de releasedatum is waarschijnlijk een goede zaak, en eerlijk gezegd ging ik er al vanuit dat deze januari-datum zou wijzigen, zeker gezien de positieve buzz die deze productie krijgt. Hoewel sommige studio’s in die maand succes hebben gehad, is en blijft januari een stortplaats voor cinematografische rotzooi. Er zijn uiteraard uitzonderingen, maar ze zijn een uitzondering, en zelfs dan nog zijn het dan meestal wel low budget films. Met de datum van april heb ik de indruk dat de studio (Summit) met meer vertrouwen naar het publiek gaat. Ik ben benieuwd.

1 Comment

  1. Vince

    Dit klinkt zo cool ! De vorige was wel niet zo goed maar de eerste Hellboy is zalig! R-rated, sounds interesting.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *