DC wil met Shazam! bewijzen gevoel voor humor te hebben

Ik had het deze week nog over de teleurstellende Aquaman trailer of hier is die andere DC trailer, Shazam! (2019) van regisseur David F. Sandberg. En vreemd genoeg overtuigt deze trailer me al evenmin als de Aquaman trailer. Ligt het aan een vorm van comic book moeheid of maakt DC gewoon de laatste jaren heel veel verkeerde keuzes.

Korte inhoud: De 14-jarige Billy Batson (Asher Angel) voelt zich begiftigd met de kracht van de tovenaar Shazam om tegen de krachten van het kwaad te vechten. Met de wijsheid van Salomo, de kracht van Hercules, het uithoudingsvermogen van Atlas, de kracht van Zeus, de moed van Achilles en snelheid van Mercurius, is hij de houder van de macht van S.H.A.Z.A.M. Shazam (Zachary Levi) gaat op zoek naar de grenzen van zijn capaciteiten met de vrolijke roekeloosheid van een kind. Maar hij moet deze krachten snel beheersen om de dodelijke krachten van het kwaad te bestrijden die worden gecontroleerd door Dr. Thaddeus Sivana (Natalia Safran).

De film heeft veel weg van een hedendaagse filmversie van de 80’ties serie The Greatest American Hero en vertoont zo goed als geen originaliteit in deze trailer. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar moet elke Amerikaanse teenager film (en dan vooral comic adaptaties) draaien rond gepeste jongeren. Zelfs in Aquaman zat een scene met hem die als jongere gepest werd. Maar wat me nog het meest stoorde was de flauwe sitcom-humor. Maar dat krijg je wanneer je een horror-regisseur met een tv-acteur samenbrengt. Misschien kunnen ze er nog een lachband op zetten, want ze mikken toch duidelijk op een tv-publiek. Way to go Toby Emmerich, je hebt duidelijk een plan. In ieder geval niet iets wat Marvel schrik zou kunnen aanjagen (integendeel, zij liggen op de grond van het lachen), maar toch een plan om al het goede van DC weg te filteren. Jouw laatste twee films van dit jaar, Rampage (2018) en Game Night (2018) zijn in ieder geval twee meesterwerkjes. Keep it up!

Vorig jaar was er nog sprake om John Cena te casten als Shazam en eigenlijk is dat wel een spijtige zaak dat ze niet voor deze optie hadden gekozen. Hij leek net iets meer op de figuur uit de comics en zag er stukken minder goofy uit als deze Zachary Levi. Met deze casting heb ik de indruk dat ze resoluut de komische kaart willen trekken. Spijtig genoeg hebben ze achter de camera niet iemand als Todd Phillips.

Het script komt van de nobele onbekende Henry Gayden. Warner/DC hecht nu eenmaal veel belang aan een goed script en sparen geen geld om de beste op hun films te zetten. Henry heeft 7 jaar geleden een kortfilm geschreven die geen kat heeft gezien en 4 jaar geleden een B-film genaamd Earth to Echo (2014). Maar kijk, op Imdb staat dat hij gewerkt heeft op de set van Spider-Man 3 (2007) … hij heeft koffie gezet voor één van de scenaristen op de film (seriously!). Ik zeg het, DC heeft een neus om talent op te sporen en dit is het bewijs. Shazam! zou in april van 2019 moeten uitkomen.

*** Shazam! trailer ***

5 Comments

 1. Kons

  This looks baaaaaaaad 😮

  Reply
 2. Pakman

  Ik heb mijn twijfels. Deadpool ziet er uit als een superheld, deze Shazam lijkt net iets teveel spoof-materiaal. Lijkt wel een ambtenaar in spandex.

  Reply
 3. centurion92

  Waarom is Billy volwassener dan Shazam? Waarom wordt hij plotseling een stuk minder volwassen? Rare trailer.

  Reply
 4. JJ

  Ik vind de trailer eigenlijk nog wel grappig 😀

  Reply
 5. Vito

  DC moet eens stoppen met Marvel achterna te zitten en gewoon een regisseur zijn ding laten doen.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *