Wordt Aquaman de nieuwe DC flop?

Ik snap niet hoe DC Comics in 10 jaar tijd is kunnen zinken van de Nolan Batman films tot … wel dit, Aquaman (2018). Ja ik ben ook wel een fan van het werk van regisseur James Wan, maar na het zien van deze nieuwe trailer had ik zoiets van: “Are they kidding me?!” Hoe slecht kan een trailer wel niet zijn. En te denken dat ik de trailer van Suicide Squad (2016) nog goed vond, NIETS in deze Aquaman trailer spreekt me aan.

Korte inhoud: ‘Aquaman’ volgt Arthur Curry (Jason Momoa), erfgenaam van het onderwaterkoninkrijk van Atlantis. Arthur zal uit de schaduw moeten treden en zich een ware leider moeten tonen als Heerser van de 7 Zeeën, wanneer zijn halfbroer Orm Marius (Patrick Wilson) de wereldorde wil herschapen. Dit moet hij doen tussen een wereld aan de oppervlakte die de zee vernietigt en de spanningen binnen zijn eigen onderwaterrijk.

De film heeft 160 miljoen dollar gekost en zou een slordige 300 miljoen moeten opbrengen tijdens zijn bioscooprelease voor nog maar een break-even en mijn gevoel vertelt me dat het spannend zal worden. Hoewel, de box-office is als zo onvoorspelbaar als een voetbalmatch tijdens het vorige WK in Rusland. Nochtans heeft Warner/DC al een grote kuis ondernomen met het ontslag van Jon Berg, Geoff Johns, Dianne Nelson en zelfs regisseur Zack Snyder heeft geen DC films meer gekregen. Blijkbaar moeten ze misschien nog iets hoger op de ladder gaan want na het zien van deze trailer denk ik dat de stank nog niet helemaal weg is.

Er zijn goede zaken op te merken. Enerzijds hebben ze de wereld toch beter gemaakt dan wat ik eerder had verwacht na het lezen van een aantal comics met Aquaman. Beter dan wat de acteurs uit The Big Bang Theory hebben kunnen verwachten. Ook de cast is niet zomaar een samenraapsel van B-acteurs, integendeel. Met misschien Dolph Lundgren en Amber Heard als uitzondering, zien we toch ronkende samen zoals Nicole Kidman, Patrick WilsonWillem Dafoe. Maar de villain, zijn halfbroer, vond ik maar zwak en zelfs het karakter Arthur Curry die Aquaman speelt was niet meteen een sterke leider. Een beetje van dezelfde natuur als Thor, maar om één of andere reden is Thor in de MCU minder belachelijk gemaakt. Aquaman lijkt op een dronken biker.

Het grootste probleem in de trailer vind ik toch de flauwe one-liners. Het script werd geschreven door David Leslie Johnson-McGoldrick en Will Beall en die twee kerels hebben niet meteen een geruststellende curriculum. Toch vreemd dat ze met zoveel geld geen deftige scenaristen hebben kunnen strikken voor de job, die misschien een verhaal hadden kunnen vertellen met iets minder visuele effecten en iets meer kwaliteit in de dialogen en de plot. Binnenkort zullen we het allemaal zelf kunnen aanschouwen op 19 december 2018 … tussen al die potentiële Oscar-films die er zitten aan te komen. Dit wordt nog leuk.

*** Aquaman trailer ***

3 Comments

 1. AlfaBlue

  Misschien wordt Aquaman wel een gruwelijk slechte film maar toch vind ik het wel straf dat je denk een film al te moeten afkraken voor je hem hebt gezien. DC doet het niet goed en dan loop je maar meteen mee met de meute. Eens een film bespreken zonder al te veel “name dropping”, als je hem ook daadwerkelijk gezien hebt, zou je goed doen. Dan kunnen mensen ook meteen lezen hoe zwaar je zelf wel weegt. Of hebben jullie echt niets anders te doen? Of word je onder het mom van beter slechte reclame dan geen reclame gewoon door DC betaald om je persoonlijke pronistiek wereldkundig te maken. Een blog mag toch ook wat kwaliteit hebben, niet?

  Reply
  1. Dave (Post author)

   1. Dit is een opinieblog, ondertussen 14 jaar lang 😉 Ik kraak niet af ik geef mijn mening. Soms bij een poster, trailer, na het zien van de film en soms zelfs bij zijn Blu-ray release.
   2. We worden niet betaald door DC, deze blog heeft geen verantwoording af te leggen. Er schrijven wel 4 recensenten op deze blog die iets afweten van films. En het is soms moeilijk voor mensen die geen bal van film afweten om te begrijpen dat iemand die alle dagen films bekijkt, hij/zij al heel wat kunnen zien op basis van een simpele trailer. En sinds wanneer mag je geen mening hebben over een trailer?
   3. Dit is tevens de eerste keer dat u iets post op deze blog … en het is een uithaal naar onze geloofwaardigheid en kwaliteit. Misschien in het vervolg filmnieuws lezen op HLN, want deze site is duidelijk niet bestemd voor u 😉

   Reply
 2. Vito

  Zijn die de schubben op aquaman tattoos of heb ik dat verkeerd gezien? Justice League moeten ze gewoon binnen een paar jaar opnieuw opstarten met Nolan aan het roer.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *