Meisjes worden geviseerd in de eerste trailer van Slender Man

Er is heel wat te doen rond de horrorfilm Slender Man (2018), een personage die eigenlijk is ontstaan op internet, en was een lange slanke gedaante die in verband werd gebracht met stalken, ontvoeren en traumatiseren van mensen, met name kinderen. Hij heeft een witte tot lichtgrijze huid zonder ogen, oren, neus, mond en haar. Zijn armen en benen zijn in verhouding veel langer dan die van de gemiddelde man. Slender Man heeft tentakels die uit zijn rug komen en handen waaraan lange vingers zitten. In sommige gevallen kan hij zelfs teleporteren. Dat net dit personage de inspiratiebron was voor de moord van twee 12-jarige meisjes (Morgan Geyser en Anissa Weier) in Waukesha, Wisconsin op een 12-jarige klasgenote in mei van 2014, zet heel wat kwaad bloed.

slender_man_2018_poster.jpg

En dit was niet het enige incident. In juni van 2014 had een 13 jarig meisje haar moeder aangevallen met een mes nadat zij ook onder invloed was van deze macabere figuur. En dan was er nog het incident in september van 2014 waarin een 14-jarig meisje het huis in brand stak waarin haar moeder en 9-jarige broer lagen te slapen. De tiener had ook verhalen gelezen van de Slender Man op internet. En daarnaast waren er nog een pak zelfmoorden van tieners tussen de 12 en 14, die in verband zijn gebracht met deze figuur. De film op zich lijkt wel een gewone horrorfilm te zijn over een spookachtige Slender Man, ook al zijn de slachtoffers allemaal meisjes. Uiteraard kan je er niet omheen dat de makers wel de geschiedenis kennen en daar ook wel gebruik van maken, ook al lijkt het er in de trailer niet op dat ze de gruwel uit
Wisconsin hebben willen uitmelken.

Korte inhoud: ‘Slender Man’ vertelt het verhaal over een mysterieus, lang figuur dat zich in de bossen schuilhoudt. Het figuur zou onnatuurlijke lange armen hebben zonder aangezicht. Deze ‘Slender Man’ wordt verantwoordelijk gehouden voor de verdwijningen van talloze kinderen en tieners.

De trailer lijkt wel gemaakt door een debuutregisseur die alles uit de kast wil halen om ons te overtuigen, inclusief suggestieve zwart wit gruwelbeelden, zoals Un Chien Andalou (1929) van Luis Buñuel daarmee al uitpakte een kleine 100 jaar geleden. Maar de Fransman Sylvain White (The Loders, Stomp The Yard) is al een tijdje aan het werk, vooral als regisseur van tv-series. Dit zou ondertussen zijn 4de langspeelfilm zijn. De trailer is wel scary, ook al zou je net iets meer verwachten dan goedkope ‘scare tactics’ in een trailer.

Anderzijds werd de film geschreven door David Birke die ook Elle (2016) heeft geschreven, en Victor Surge – de bedenker van Slender Man – die 2 jaar geleden Victor Always Watching: A Marble Hornets Story (2015) heeft geschreven, een film gebaseerd op de internet serie Marble Hornets, wat dan weer geïnspireerd was op de Slender Man, een figuur die hij had gecreëerd met photoshop.

In de cast zien we ondermeer Joey King, Annalise Basso, Javier Botet, Julia Goldani Telles, Jaz Sinclair en Kevin Chapman. Er is nog geen releasedatum bekend voor België, maar deze film zou in mei toch te zien moeten zijn.

 


*** Slender Man trailer ***

1 Comment

  1. Jonathan

    Echt wel een bangelijke trailer, ben benieuwd !

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *