Mara brengt ‘Nightmare on Elm Street’-achtige horror

Soms kan een B-horrorfilm nog best meevallen, denk maar aan die Noorse zombieprent Dead Snow (2009). Vaak hebben ze een veel frissere insteek dan pakweg marketing-horrorfilms als The Nun (2018). Deze Mara (2018) is ook gemaakt met twee keer niks, maar na het zien van de trailer zijn mijn verwachtingen toch niet al te hoog.

Korte inhoud: Forensisch psychologe Kate Fuller (Olga Kurylenko) is toegewezen aan de moord op een man die schijnbaar door zijn vrouw in zijn slaap is gewurgd en de enige getuige is hun acht jaar oude dochter Sophie (Mackenzie Imsand). Terwijl Kate het mysterie onderzoekt van een oude demon (Javiet Botet) die mensen in hun slaap doodt, ervaart ze dezelfde angstaanjagende symptomen als alle vorige slachtoffers. Ze probeert hulp te zoeken in een support-groep onder leiding van Dr. Ellis (Mitch Eakins). Ze zal er alles aan moeten doen om zichzelf en Sophie te redden, voordat ze weer in slaap valt.

Deze horrorprent is geregisseerd door de Britse kortfilm en videoclip-maker Clive Tonge, door zijn fans beter bekend als Evil C. Met deze film maakt hij zijn debuut en na het zien van de trailer is het meteen duidelijk dat hij zowat overal is gaan lenen, van A Nightmare on Elm Street (1984) tot films als The Ring (2002). De hoofdrol wordt gespeeld door Olga Kurylenko (Hitman, Quantum of Solace, Oblivion) die een beetje van een hobbelig parcours heeft gehad. De scenarist van dienst is Jonathan Frank (Heist).

De regisseur heeft de film kennelijk gebaseerd op het bestaande fenomeen van slaapverlamming, waarbij mensen zich bewust zijn maar niet kunnen bewegen omdat ze ofwel in slaap vallen of wakker worden. Het gevoel gaat soms gepaard met geluiden als brullend, sissen of zelfs stemmen, evenals hallucinaties van andere figuren in de kamer eromheen of erboven. Mensen die dat hebben blijven misschien maar best weg van deze prent.

Regisseurs die afkomstig zijn uit de muziekvideo wereld (en in mindere mate de pub-wereld) zijn meestal (ja er zijn uitzonderingen) het soort regisseurs die eigenlijk niet veel te vertellen hebben en voornamelijk inzetten op de visuals. Dit kan werken, denk maar aan de beginperiode van Michael Bay, maar soms kan het ook zwaar teleurstellen indien de filmmaker met niet nieuws voor de dag komt. De trailer ziet er technisch ‘ok’ uit, zeker voor een film met beperkt budget. Laten we hopen dat het ons ook kan verrassen. Op dit ogenblik heeft Mara nog geen Belgische releasedatum.


*** Mara trailer ***

1 Comment

  1. Vince

    Film zal op niet veel trekken maar Olga zie ik wel graag bezig.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *