Geen Superman meer met Henry Cavill

Het zat er een beetje aan te komen maar nu lijkt Warner toch de knoop te hebben doorgehakt, er komt geen nieuwe Superman film met Henry Cavill, maar er zal meer energie gestoken worden in Supergirl, gezien het succes van Wonder Woman (2017). Wat betreft Gal Gadot als Wonder Woman of Jason Momoa als Aquaman.Batman v Superman: Dawn of Justice © Warner Bros. & DC Entertainment

Warner is al geruime tijd op zoek naar een manier om hun goudhaantje een andere richting in te sturen, want met Justice League (2017) werd het pijnlijk duidelijk dat de fans er genoeg van hadden. Op dit moment is een Supergirl-film de prioriteit van de studio. Oren Uziel werkt ondertussen aan een script. Volgens de DC-mythologie was het personage een tiener toen ze ontsnapte aan de ten dode opgeschreven planeet Krypton samen met de baby die opgroeide als Clark Kent. Op dit moment zijn er geen andere Superman-films in ontwikkeling met Cavill, ook al hebben zijn drie films onder Zack Snyder – los van het feit dat de fans er niet meteen wild van waren – een slordige 2,2 miljard dollar opgebracht. Een woordvoerder van Warner kwam dan meteen ook met een statement over de afgevoerde acteur:

“We hebben een geweldige relatie en veel respect voor Henry Cavill die onveranderd blijft. Daarnaast hebben we geen actuele beslissingen genomen over eventuele aankomende Superman-films.”

Het grappige is dat er geruchten opdoken om de nieuwe Superman misschien eens een andere huidskleur te geven en de naam van Michael B. Jordan dook op. Dit zou in ieder geval wel volledig in de lijn liggen van de nieuwe diversiteitsnormen die Hollywood ons nu wil opleggen. Een strip moet blijkbaar niet meer accuraat verfilmd worden. Hoe lang zal het duren alvorens we een zwarte Hitler hebben? Ik vermoed 5 jaar.

Gelijkaardig als Cavill, zijn er tevens steeds meer geruchten dat Ben Affleck niet verder zal gaan als Batman in de reboot van Matt Reeves. De eerstvolgende DC film in de zalen is Aquaman (2018), nadien is er Shazam! en uiteindelijk Joker en de nieuwe Wonder Woman film.

4 Comments

 1. Visconti

  Cavill was het enige goede aan de Superman films.

  Reply
 2. Jonathan

  En nog overwegen om Michael B. Jordan te casten als mogelijke opvolger, die diversiteit zullen ze door onze strot forceren 😮
  Maar Cavill is nu wel vrij voor 007 !!!

  Reply
 3. Thanos Jr.

  Volgens PC Hollywood is er maar één goede Superman en dat is een lesbische, transsexuele, zwaarlijvige zwarte vrouw die nooit eens een verkeer woord heeft gezet op Twitter of Facebook. Fuck de strips voor de beschrijvingen van de karakters, de nieuwe SJ-eisen zijn nu de maatstaf geworden.

  Reply
 4. Vito

  Goeie zaak, kunnen ze misschien de volledige Justice League rebooten.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *