Dead Snow trekt aandacht met sexy viral clip

Low-budget filmproducties kunnen niet opboksen tegen Hollywood. Hun films raken met moeite in de bioscoop en hun beperkte middelen maakt het voor hen vrijwel onmogelijk om veel geld te besteden aan een ‘broodnodige’ promotie-campagne. Daarom moet men vaak heel creatief tewerk gaan of met een stunt de aandacht te trekken (denk maar aan de naakte fietsers in Cannes ter promotie van De Helaasheid der Dingen).

De Noorse nazi-zombie prent Dead Snow (2009) van Tommy Wirkola is zich bewust van de impact die een geslaagde marketingcampagne kan hebben op het succes van een film. Daarom bracht hij niet alleen een reeks van indrukwekkende filmposters met afgehakte hoofden van nazi-zombies. Deze splatter-horror film zou niet onopgemerkt de revue passeren. De game-fans onder jullie zullen waarschijnlijk meteen denken aan Call of Duty: World at War – Nazi Zombies, ik heb dit nog uren aan een stuk zitten spelen. Buitengewoon verslavend!

Korte inhoud: In 1945 werd in Øksfjord de lokale bevolking door de Duitsers afgeslacht. Ze vluchtten hierna de bergen in, waar ze doodvroren. Jaren later is een groepje vrienden op weg naar een huisje in Øksfjord. Met ski’s en een ongelofelijk hoeveelheid bier zijn ze voorbereid op een gezellig weekend. Sara (Ane Dahl Torp) is het best bekend in de bergen. Ze heeft een andere route naar het huisje gekozen, maar niemand kijkt op als zij eerder arriveren dan haar. Misschien zat ze vast door het slechte weer. Niemand vermoedt echter dat ze het slachtoffer zou kunnen zijn van het kwaad dat zich al jaren in de bergen verbergt. Dat verandert al snel wanneer de hut omringd wordt door een bataljon bloeddorstige Duitse zombiesoldaten…

*** Dead Snow trailer ***

Als je verzot bent op zombies, bloeddorstige nazi’s en een gezonde dosis kitsch, dan is dit uw film. Maar eenmaal je voorbij de clichés bent zal deze film waarschijnlijk zwaar tegenvallen, want je kan al van mijkenver voorspellen wat er zal gebeuren. Het enige grote verschil met de zombie-films die we gewend zijn, is dat het dit keer een film is afkomstig van Noorwegen. Regisseur Wirkola, die eerder al een parodie maakte op Kill Bill met Kill Buljo: The Movie (2007), is een grote fan van Quentin Tarantino, maar zichtbaar ook van Sam Raimi en George Romero. Spijtig genoeg heeft hij tot op heden nog niet bewezen ook maar in de buurt te komen van het talent van deze drie filmmakers. Maar hij slaagt er wel in zijn films in de aandacht te brengen, net zoals Uwe Boll dat klaarspeelt met zijn miserabele filmpjes. Het enige verschil tussen beide heren is dat Wirkola veel meer geslepen is dan de Duitse worstendraaier.

Om de promotie van de film enigszins nog aan te wakkeren loopt er een sexy viral-videoclip met een flirtende jonge deerne die haar bloot kontje staat te zwingen op een melodie die ons met de neus “tussen” de feiten duwt. En terwijl deze Benny Benassi-achtige videoclip loopt wordt even de aandacht verlegt naar de nieuwe horror-prent. Nu ben ik niet zeker of iedereen wel zal letten op de bordjes. Doe de test en oordeel zelf hoe efficiënt deze viral-clip wel is. Maar één ding kan je moeilijk ontkennen, ‘seks trekt de aandacht’.

*** Music Video – Linni Meister ‘My Ass’ (Uncensored) ***

4 Comments

 1. Stefaan

  Kijk, zo lust ik mijn slasherfilms. Een hoop bloed en lichaamsdelen die niet spaarzaam door de lucht heen vliegen. Dat het ook nog eens zombie nazi’s zijn die geslacht worden wie kan daar nu tegen zijn? Zit daarnaast een leuk stukje humor in en ik kan het wel waarderen dat de cast niet uit doorsnee “mooie” acteurs bestaat. Doet een beetje denken aan Shaun of the Dead.

  De viral-clip kon beter, maar ik heb niet meteen reclame gezien voor de film. Ik zal het nog maar eens bekijken zeker 🙂

  Reply
 2. Cleo

  Dit is gewoon een prima setting en sfeer om een zombie-flick in te situeren. Ik geloof niet dat de combinatie sneeuw en zombies al ooit is uitgeprobeerd, dus dat vernieuwend element is zeker de verdienste van de Scandinaviërs. Maar het had allemaal wel iets beter uitgewerkt mogen zijn.
  Het idee rond de nazi-zombies is nog wel apart genoeg om even te boeien, maar al snel gaat het vervelen omdat er totaal geen dreiging van de wezens uitgaat. Spanning creëren was neem ik aan dan ook niet het belangrijkste doel van de makers. De film werkt wel tot op zekere hoogte, al mogen ze wel eens wat betere muziek in hun films gaan stoppen, want dat rommelige gejengel van eigen bodem klinkt voor geen meter.

  Reply
 3. Depechia

  zalig ! nu maar hopen dat die dame ook in de film zit :p

  Reply
 4. Mirko di Wallenberg

  Ik ben niet echt een fan van zombies van Italiaanse oorsprong van George Romero maar deze zombie film vond ik echt leuk en ontspannend vooral omdat er dit maal eens geen klassiek einde was.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *