Naomi Watts in The Ring Two

Gezien Dreamworks bij hoog en laag beweert dat The Ring Two geen remake is van Ringu 2 uit 1999, is hier alvast een beetje aandacht voor de film die volgend jaar in de zalen zal verschijnen. En bij het bekijken van de trailer ziet het er opnieuw hypnotiserend, schrikwekkend en veelbelovend uit. Hideo Nakata (Ringu 1 & 2), die naast de betere Aziatische horrorregisseurs mag staan, mocht dit keer zelf de Amerikaanse (: lees duurdere) remake maken van zijn eigen film.

Gore Verbinski (regisseur van The Ring) was toch teveel bezig met zijn Pirates of the Caribbean 2, en reclame-regisseur Noam Murro kon DreamWorks niet meteen overtuigen. Ook Richard Kelly, de scenarist en regisseur van Donnie Darko, kwam ook heel even in aanmerking.


naomi_watts_the_ring_two.jpg
The Ring Two © DreamWorks

Spijtig dat die studio-bonzen niet eens de oceaan oversteken om het aan een paar jonge cineasten in het Belgenland te vragen. Enfin, ik ben in ieder geval al opgelucht dat Naomi Watts opnieuw de hoofdrol zal vertolken, ook al ken ik het verhaal al van de oorspronkelijke film.

Korte inhoud: Rachel is met haar zoon Aidan naar Asheville verhuisd en werkt bij de plaatselijke krant. In de archieven ontdekt Rachel een moordzaak en het lijkt erop dat de zaak te maken heeft met de mysterieuze videoband. Dan wordt Aidan opgenomen in het ziekenhuis: bewusteloos, onderkoeld en vol blauwe plekken. Rachel denkt dat dit het werk is van Samara Morgan en ze gaat terug naar Seattle om dieper te graven in haar verleden.

Ringu 2 was nu niet meteen beter of anders dan de eerste film. Maar je weet maar nooit. Naomi is niet alleen een talentvolle actrice maar ook bijzonder aanstekelijk. Wie zou deze film nu willen missen? Een paar argumenten om dit te staven:

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *