Die Hard 6 wordt een origin story én sequel

Je had het al kunnen verwachten bij het zien van de werktitel Die Hard: Year One, maar we keren dus terug in de tijd met een nieuwe acteur in de rol van de agent uit New York. De uiteindelijke titel zal McClane (2019) heten en Bruce Willis zal ook wel een prominente figuur blijven in deze prent gezien ze van mening zijn dat je geen Die Hard film kan maken zonder Bruce. Dus wordt het een prequel-sequel waarin we zullen springen van het ene tijdperk naar het andere. Slecht idee? Inderdaad!

Van de 5 vorige films zijn Die Hard (1988) en Die Hard 2 (1990) nog de beste films, nadien had de franchise wel een beetje een hobbelig parcours met een dieptepunt 5 jaar geleden met A Good Day to Die Hard (2013). De film werd neergesabeld door pers en publiek maar bracht toch nog steeds 304 miljoen dollar op. De franchise heeft dus nog steeds potentieel en dus werd er gevraagd aan Len Wiseman, de regisseur van Live Free or Die Hard (2007), om de film in goede banen te leiden. Het script wordt ondertussen geschreven door de tweeling-broers Chad en Carey Hayes (The Conjuring 1 & 2)


Bruce Willis & Len Wiseman © TM &2007 Twentieth Century Fox. All rights reserved.

Producer Lorenzo di Bonaventura zei aan het magazine Empire: “We willen dat je meer dan ooit geïnvesteerd wordt in John McClane … We gaan John McClane ontdekken als jonge twintiger, maar net zo belangrijk is de 60-jarige versie.” Regisseur Len zei eerder al het volgende: “De reden dat ik zeg prequel / sequel is omdat ik het niet ging doen zonder Bruce. Ik ga het ook niet doen met Bruce als een cameo-gimmick. Het werkt echt in de plot, met de jaren ’70 met gevolgen voor het huidige Bruce. Het inter-cut systeem is op zich een zeer leuke, fantasierijke manier om te spelen met de figuur van John McClane. De film zou plaatsvinden tijden nieuwjaarsavond van 1979”

Eigenlijk hebben we al alles verteld van wat we moeten weten over John McClane en net zoals Lethal Weapon heb ik het gevoel dat deze iconische actieprenten misschien niet meteen materiaal zijn voor geslaagde make-overs. Indien ze dan toch werk willen maken van een nieuwe film hadden ze misschien beter resoluut gekozen voor een sequel met een meer bekwame regisseur of een volledige reboot met een nieuwe acteur. Nu is het zowat zwalpend tussen de twee intenties. Ook de regisseur is nu niet meteen de figuur die deze franchise nieuw leven kan doen inblazen. Maar hij kent Bruce en die twee kunnen het goed met mekaar vinden. Mijn enige hoop ligt bij de scenaristen die toch wel talent hebben om er iets goeds van te maken. De vorige film was rotslecht dus zal het hoe dan ook wel beter worden.

Ik ben in ieder geval benieuwd naar de nieuwe acteur die ze zullen casten voor deze rol. Het moet iemand zijn die zowel intelligentie als zelfvertrouwen uitstraalt, maar ook charme, humor, charisma en uiteraard de nodige taaiheid. Misschien véél gevraagd voor iemand die nog maar 20 jaar oud is. Het zal geen gemakkelijke keuze zijn, ik denk dan misschien aan acteurs als Scott Eastwood, Taron Egerton of Dylan O’Brien

1 Comment

  1. Pitou

    Ik heb er nu al geen zin in 😀

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *