Jennifer Lawrence krijgt $10 miljoen voor The Hunger Games sequel

De makers van The Hunger Games: Catching Fire (2013) hebben ondertussen hun tweede trailer on-line gezet. Ook al had de eerste The Hunger Games (2012) zijn foutjes, het is en blijft een zeer onderhoudende film die de kleine Canadese filmstudio een gigantische recette opleverde van bijna 700 miljoen dollar.

Voor de eerste film kreeg Jennifer Lawrence nog een bescheiden bedrag van 500’000 dollar. Maar met zo’n gigantische box-office recette werd haar wedde meteen herzien naar 10 miljoen dollar. Er zou zelfs sprake zijn van een % op de netto winst. Het ziet er dus naar uit dat Jennifer één van de best betaalde actrices aan het worden is in Hollywood.


the hunger games,catching fire,josh hutcherson,jennifer lawrence,mockingjay,philip seymour hoffman,donald sutherland,suzanne collins,francis lawrencethe hunger games,catching fire,josh hutcherson,jennifer lawrence,mockingjay,philip seymour hoffman,donald sutherland,suzanne collins,francis lawrencethe hunger games,catching fire,josh hutcherson,jennifer lawrence,mockingjay,philip seymour hoffman,donald sutherland,suzanne collins,francis lawrence

Korte inhoud: Na haar overwinning in de 74ste Jaarlijkse Hongerspelen met haar metgezel Peeta Mellark (Josh Hutcherson) is Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) veilig naar huis teruggekeerd. Deze overwinning betekent echter dat ze opnieuw weg moeten en hun familie moeten achterlaten om op een ‘Overwinningstournee’ doorheen de districten te vertrekken. Tijdens deze editie van de Hongerspelen nemen alle winnaars van de voorgaande 25 spelen het tegen elkaar op. Onderweg merkt Katniss dat een opstand op til is, maar de Hoofdstad is nog steeds aan de macht wanneer President Snow de 75ste Jaarlijkse Hongerspelen voorbereidt – een wedstrijd die Panem voorgoed kan veranderen.

Dit is dus de tweede film gebaseerd op het boek van Suzanne Collins. De auteur had drie Hunger Games boeken geschreven, maar het laatste deel The Hunger Games: Mockingjay zou in twee delen zijn opgesplitst, kwestie om er nog eens goed wat dollars uit te slaan. De regisseur van de eerste film, Gary Ross heeft er in ieder geval de brui aan gegeven en de nieuwe film werd geregisseerd door de ex-videoclip-maker Francis Lawrence.

En de beelden van deze sequel zien er best wel overtuigend uit, ook al ben ik geen grote fan van de regisseur. En ook de aanwezigheid van Philip Seymour Hoffman en Donald Sutherland in een villain-rol maken het er enkel maar beter op. Het is teven één van die weinige trailers die goed in elkaar steekt, zonder al teveel te verklappen van de plot en toch voldoende kunnen meegeven van de verschillende karakters in de film. Ik kan het alleen maar toejuichen. Het is een trailer die onze nieuwsgierigheid opwekt, en zo hoort het ook. Of de film ook de moeite zal zijn, valt nog af te wachten. Het tweede boek is eigenlijk een soort herwerking van het eerste boek, en veel van de originaliteit is er dan ook al vanaf. Maar de setting is wel anders en we hebben uiteraard ook een hele zooi nieuwe karakters. Het derde boek is dan weer een puinhoop, en ik weet dus niet hoe ze hiervan 2 succesvolle films van zullen maken. The Hunger Games: Catching Fire komt bij ons uit op 27 november 2013.

***Related Posts***
02/04/2013: Fouten in The Hunger Games
29/05/2012: Francis Lawrence regisseert The Hunger Games: Catching Fire sequel
03/02/2012: Nieuwe The Hunger Games trailer

5 Comments

 1. geike

  Inderdaad wel een goeie trailer. Heb de eerste film onlangs nog op dvd gezien en vond het precies toch iets minder. Misschien het feit dat het niet in de bioscoop was, speelde wel een rol. Hunger Games zijn dan ook films die je op een groot scherm moet zien.

  Reply
 2. charlotte

  Ze verdient dan ook elke cent van deze premie, zeker gezien de monsterwinsten die de productie heeft gemaakt. Ze komen er eigenlijk nog goedkoop mee weg.

  Reply
 3. Guido

  Je schrijft: ” Voor de eerste film kreeg Jennifer Lawrence nog een bescheiden bedrag van 500 miljoen dollar. Maar met zo’n gigantische box-office recette werd haar wedde meteen herzien naar 10 miljoen dollar. ”
  500 miljoen ?!?!

  Reply
 4. dave

  haha 🙂 thx Guido !
  Inderdaad, dat moet 500 000 zijn, anders ging die dame haar eigen filmstudio kunnen beginnen.

  Reply
 5. Aless

  Met 10 miljoen dollar zou ze volgens mij ook al een klein studio’ken kunnen beginnen 🙂

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *