Carrie remake pakt uit met nieuwe trailer

Actrice Julianne Moore zal de rol van Carries moeder vertolken in de remake van de horrorfilm Carrie (1976) van regisseur Brian De Palma met Sissy Spacek in de hoofdrol. Het origineel uit 1976, gebaseerd op een de roman van Stephen King, gaat over een klein en onderdanig meisje dat ernstig is misbruikt door haar moeder Margaret en op een avond terugslaat met haar telekinetische gave.

chloe grace moretz,carrie,julianne moore,the big lebowski,the kids are all right,kick-ass,brian de palma,dark shadows

De 51-jarige Moore is bekend van uiteenlopende films gaande van Boogie Nights tot Magnolia, met The Big Lebowski als tussendoortje. Vorig jaar was ze nog te zien als lesbische moeder in The Kids Are All Right (2010), die werd genomineerd voor een Oscar voor beste film.

Korte inhoud: Carrie White is een verlegen meisje dat niet snel vrienden maakt. Iedereen uit haar klas haat haar en pest haar altijd. Na een vernederend incident in de doucheruimte, straft de gymlerares al haar klasgenoten. Eén meisje vindt haar zielig en overtuigt haar vriend Tommy om met haar naar het schoolbal te gaan. Carrie is blij, maar mag niet van haar bezitterige moeder. Uiteindelijk gaat ze toch en wanneer het blijkt dat haar klasgenoten wraak willen nemen op het bal, ontwikkelt ze voor haar onbekende telekinetische krachten die ze tegen haar klasgenoten gebruikt.

In deze Carrie (2013) is Choë Grace Moretz te zien in de titelrol. Deze 15-jarige actrice is vooral bekend van Kick-Ass (2010) en Hugo (2011) en is binnenkort naast Johnny Depp te zien in de horrorkomedie Dark Shadows (2012).

Er was 10 jaar geleden al eens een remake geweest, Carrie (2002), maar die film was nauwelijks het bekijken waard en werd meteen naar het kleine kastje verkast. Hopelijk zal deze Carrie remake veel beter worden en niet moet onderdoen voor het origineel van De Palma. De film had in maart van dit jaar in de bioscoop moeten draaien, maar de release is verschoven naar de onheilspellende datum 13 november 2013.


Carrie remake 2013 animated pictureCarrie remake 2013 animated pictureCarrie remake 2013 animated picture
Carrie remake 2013 animated pictureCarrie remake 2013 animated pictureCarrie remake 2013 animated picture

© 20th Century Fox Home Entertainment

Schrijver King heeft in ieder geval al zijn onbegrip over deze remake reeds opgetekend. “The real question is why, when the original was so good?” Anderzijds dacht hij dat Lindsay Lohan misschien wel een goede casting zou zijn. Met al haar plastische chirurgie denk ik dat dit net een totaal verkeerde keuze zou zijn. Zelfs Chloë Grace Moretz is misschien ook iets te knap voor de rol. Sissy Spacek was nu niet meteen een beauty queen en tevens iemand die het eerste slachtoffer zou zijn van pesters op school. Chloë is dan wel een talentvolle actrice, dus we zullen moeten afwachten.


*** Carrie trailer ***

4 Comments

 1. Julie

  Eén van de meest creepy verhalen van King. Heb die tv-film nooit gezien, maar ben wel benieuwd naar de nieuwe versie, ook al blijft het origineel toch wel bangelijk goed.

  Reply
 2. Vadim

  Heb het origineel zo’n 10 jaar geleden gezien, en vond die toen best wel gelaagd voor een Stephen King verfilming. Veel King-verfilmingen zijn gewoon om van te huilen. Qua remakes hebben ze echt wel de keuze, want vele verhalen verdienen beter.

  Reply
 3. Bram Vossen

  Lindsay Lohan ?!? My God, dan vind ik de keuze van Chloë nog veel beter, maar ik snap wel het punt dat ze misschien net iets te knap is om aanzien te worden als een onderdrukt en bescheiden meisje die het mikpunt wordt van spot.

  Reply
 4. jeronimo

  idd het origineel is een van de betere horrofilms uit die tijd en blijft ook nu nog overeind wegens het totaal gebrek gelukkig aan hollywoodiaanse pretentie en klefheid. De remake kan alleen maar teleurstellen denk ik

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *