Finding Nemo 2 in de maak

Ook al was John Carter (2012) een enorme teleurstelling, toch lijkt Pixar met regisseur Andrew Stanton te willen werken voor de opkomende Finding Nemo (2003) sequel, Finding Dory (2016). En dat is eigenlijk wel een logische keuze, gezien de man ook de regie op zich heeft genomen en het scenario schreef van de eerste film. En laten we niet vergeten dat Stanton ook Wall-E (2008) heeft ingeblikt en hij zichtbaar meer talent heeft om animatiefiguurtjes te regisseren dan acteurs.

Maar blijkbaar zou er zo’n package deal zijn met de belofte dat Stanton nog een andere live-action film mocht maken naast deze sequel. Vreemde toestand als je het mij vraagt. Het zijn de mensen van MovieWeb die in ieder geval met het nieuws uitpakten.


pixar,finding nemo,finding nemo 2,andrew stanton,albert brooks,ellen degeneres,alexander gould,willem dafoe,victoria strause,john carter,disney
Finding NemoFinding NemoFinding Nemo

It is believed that part of the filmmaker’s deal was the promise that he would get to direct another live-action feature, despite the box office failure of John Carter. No story details have been released for this animated follow-up. It isn’t known if Finding Nemo stars Albert Brooks, Ellen DeGeneres, Alexander Gould, Willem Dafoe will reprise their roles.

Newcomer Victoria Strause is writing the screenplay, with Lindsey Collins on board as a producer. It isn’t known when production will begin.

Zat er iemand te wachten op een Finding Nemo 2? Ik denk al evenmin als iemand stond te wachten op Cars 2 (2011). Maar met Disney aan tafel zal er wel regelmatig over geld gediscussieerd worden. Anderzijds blijft Finding Nemo wel één van de beste Pixar films ooit. Het is een hartverwarmend en dramatisch vader-zoon verhaaltje met heel veel spanning en humor. Een film zowel bestemd voor jongeren als volwassenen. Het is een film die zeker in de Top 10 van de Beste Animatiefilms mag staan. Uiteraard ben je dan benieuwd hoe ze hier een vervolg zullen aan breien.

1 Comment

  1. SickPuppie

    Finding Nemo was een uitermate vermakelijke film uit de Pixar fabriek, ook al vond ik Ratatouille nog net iets beter dan deze. Het onderwater leven ziet er bijzonder indrukwekkend uit, maar het verhaaltje is flinterdun en de humor is gering om de kijker écht voor lange tijd te vermaken. Maar zoals altijd zijn de verwijzingen naar andere films altijd wel heerlijk om aan te duiden.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *