Zack Snyder gaat Superman-reboot regisseren

De kogel is door de kerk: Zack Snyder, regisseur achter stijlvolle CGI-werken als 300 (2006), Watchmen (2009) en het te verwachten Sucker Punch (2011) neemt plaats in de regisseurstoel voor een nieuw hoofdstuk in de Superman franchise: Superman: Man of Steel (2012) komt over twee jaar in de zalen.

Studio Warner Bros. liet zijn oog eerder al vallen op andere topregisseurs: Darren Aronofsky (The Wrestler), Duncan Jones (Moon), Matt Reeves (Cloverfield) en Tony Scott. Verder is het nieuws bekendgemaakt dat ene General Zod de nemesis van Superman zal worden. David S. Goyer (schrijver van Blade en The Dark Knight) zijn scenario zal dus volop in ontwikkeling zijn.

Snyder en Christopher Nolan (die zal waken over deze productie als een soort Godfather) kunnen nu hun zoektocht beginnen naar de nieuwe Clark Kent. Enkele namen die in de geruchtenmolen opduiken zijn: Henry Cavill (hoofdacteur in de serie The Tudors), John Hamm (“Mad Men”) en Armie Hammer (The Social Network (2010)).

Maar Ook Ben Affleck zou kans maken op de titelrol. Hij heeft namelijk terug de top bereikt in Hollywood, na het regisseren van topfilm Gone Baby Gone (2007) en zijn recentste The Town (2010),
waar hij ook nog als acteur aardig uit de hoek komt. Als laatste kunnen we niet om Brandon Routh
heen (de vorige Superman) en Tom Welling (Clark Kent in de langlopende Superman serie “Smallville”)

Het wordt een zeer moeilijke keuze want het zijn allen goede acteurs, met uitzondering van Brandon Routh, die fysiek wel een kloon lijkt van Christopher Reeve, maar acteert als een emotieloze robot. Mijn keuze gaat naar John Hamm, die een uitstekend acteur is. Dit bewijst hij keer op keer in Golden Globe winnaar Mad Men. Hij heeft een goede fysiek en lijkt sprekend op Superman. (Hoekig gezicht, kin, haar)

Hij is niet van de jongste, maar Superman hoeft geen jonge kerel te zijn, dat was hij al niet in een deel van de oudere Superman comics. Het staat in de sterren geschreven dat deze film een succes gaat worden. Het team achter The Dark Knight en visionair regisseur Zack Snyder die hun krachten bundelen: dat gaat vuurwerk geven.
De Superman franchise is een hapklare brok voor Snyder, die met zijn prachtige visuele effecten en sfeer een sterk universum op poten kan zetten zoals in de DC Comics. Het script wordt ongetwijfeld goed en Nolan kan de puntjes op de i zetten qua afwerking. Zowel in het script als bij de regie. Het kan haast niet meer stuk.

Bij deze is dit de meest geanticipeerde film voor 2012 (samen met de opkomende Alien prequel 1 (2011)) , maar toch eerst kijken welke impact Batman 3 (2012) gaat hebben op het filmlandschap. Captain America (2011) is ondertussen ook in productie. Het ziet er zeer rooskleurig uit voor filmadaptaties van combicbook-helden!

***Related Posts***
12/12/2012: Nieuwe epische Man of Steel trailer
01/12/2012: Een in de boeien geslagen Man of Steel poster
15/07/2012: Eerste Man of Steel poster
28/03/2011: Amy Adams wordt Lois Lane in Man of Steel
04/03/2011: Kevin Costner en Diane Lane in Superman reboot
31/01/2011: Henry Cavill gecast als nieuwe superman

3 Comments

 1. Uggy

  Ik ben geen fan van 300, maar Watchmen kan ik wel smaken. Zack is een regisseur met ballen, iets wat Superman Returns niet had (figuurlijk én letterlijk).

  Reply
 2. Kenneth

  Zack Snyder lijkt me een uitstekende keuze. En ik hoop met je mee dat Jon Hamm de rol krijgt. Een fantastische acteur met de old skool looks nodig voor Clark Kent / Superman.
  Vergeet trouwens ook The Avengers niet, het Marvel-epos staat ook gepland voor 2012!

  Reply
 3. arjen

  Zack heeft nou de capaciteit om als regisseur iets anders te brengen dan het gros van de andere regisseurs. Watchmen is daar een mooi voorbeeld van. Een uitstekende beslissing wat mij betreft.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *