True Grit van de Coen Brothers

Een film om naar uit te kijken is de eerste western van de Coen Brothers (Ethan & Joel), True Grit (2010), gemaakt zonder de steun van de grote studio’s, maar wordt wel uitgegeven door Paramount.

true_grit.jpg

In de hoofdrol zien we opnieuw Jeff Bridges, geklankeerd door Josh Brolin en Matt Damon. De film is een remake van de John Wayne film True Grit (1969), een rol die de hoofdacteur een Oscar opleverde.

Korte inhoud: Nadat ze ziet hoe haar vader vermoord wordt door Tom Chaney (Josh Brolin) besluit de 14-jarige Mattie Ross (Hailee Steinfeld) deze moordenaar te vangen. Ze huurt de taaiste U.S. marshall, J. “Rooster” Cogburn (Jeff Bridges), om haar te helpen. Mattie staat erop dat ze meereist met Cogburn, wiens drinkgedrag, luiigheid en algemeen veroordelend karakter haar vertrouwen in hem niet vergroot. Tegen zijn wil reist ze met hem mee door de Indiaanse streken om Chany te zoeken. Ze worden gecompanieerd door Texas Ranger LaBoeuf (Matt Damon), die Chaney wil hebben voor andere doeleinden. Dit onwaarschijnlijk trio staat vele gevaren en verrassingen te wachten op hun reis.

Hieronder staat de trailer, maar let wel, de monteur heeft wederom teveel laten zien. Je hebt meteen de indruk de gehele film te zien in 2 minuten. Deze western wordt opmerkelijk genoeg geproduceerd door Steven Spielberg, wat meteen wat extra gewicht in de schaal legt. De herkenbare beeldvoering van de Coen Brothers wordt opnieuw op indrukwekkende manier in beeld gebracht door Roger Deakins. Ik ben nooit een grote fan geweest voor de John Wayne westerns, maar ben wel verzot op de meer agressieve spaghetti westerns, en ook deze film ziet er heel bad-ass uit. De enige acteur die echter niet past in het plaatje is Matt Damon. Ok, hij is een groot actie-acteur geworden met de Bourne films, maar hij valt hier toch wat uit de toon.

Het gebeurt niet vaak dat een remake beter is dan het origineel, maar in dit geval denk ik wel dat het mogelijk is, een beetje zoals het mogelijk was met Invasion of the Body Snatchers (1978), The Thomas Crown Affair (1999) of om in het western genre te blijven, 3:10 to Yuma (2007). True Grit zou vanaf januari 2011 bij ons in de bioscoop moeten draaien.


*** True Grit trailer ***

***Related Post***
23/02/11: True Grit review

3 Comments

  1. Gregg

    Deze remake lijkt me wel heel bijzonder, vooral de casting is indrukwekkend, maar uit deze trailer kan ik spijtig genoeg niet veel uit maken. Het gaat een beetje alle kanten uit en je weet niet precies welke toon deze film zal aanhouden. Toch kijk ik er naar uit.

    Reply
  2. arjen

    The Dude is back!! Ook al begint dit iets weg te hebben van Country For Very Old Men.

    Reply
  3. Gerard Dekker

    Volgens mij is ‘O Brother where art you’ (2000) toch ook een western van de Coen Brothers

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *