Emma Stone in Spiderman reboot

Het was nog maar een paar weken geleden dat Hilary Duff nog een kandidate was voor de rol van Mary Jane Watson in de opkomende Spider-Man reboot (2012) van Marc Webb. Maar de keuze van Sony Pictures Entertainment is uiteindelijk gevallen op Emma Stone, de 22jarige brunette uit Superbad (2007), Zombieland (2009) en Easy A (2010).

Mooie keuze en een perfecte cast naast Spider-Man-acteur Andrew Garfield. Twee “smart-looking” adolescenten die de franchise wel naar een hoger niveau kunnen tillen. Die andere vrouwelijke rol van Gwen Stacy zal waarschijnlijk gaan naar de Australische Mia Wasikowska (Alice in Wonderland). Maar hier is nog geen consensus over. Blijkbaar zou ook de iets knappere Dianna Agron (I Am Number Four) in aanmerking komen, alsook Georgina Haig en Dominique McElligot (Moon).

Toch vreemd allemaal, want uit de eerste berichten bleek dat Sony ‘Mary Jane’ uit de reboot wou schrappen om zo de franchise over een compleet andere boeg te gooien. Maar toen kwam de naam van Hilary Duff, en nu dus Emma Stone. Ik had sowieso meer een probleem met de vertolking van Kirsten Dunst dan met het personage van Mary Jane. Misschien zal Emma precies invullen wat ontbrak in de vorige films…

Het zal een verademing zijn om in de rol van Mary Jane eens een aantrekkelijke actrice te zien. Hoewel, eigenlijk zou het toch een iets minder knappe actrice moeten zijn. Indien ze te knap is zou Peter Parker nooit zijn huis verlaten om misdaad te bestrijden. Hoe zou je zelf zijn?! Maar het ziet er naar uit dat ze ALLE acteurs uit de Sam Raimi Spider-Man films zullen vervangen. Ook acteurs als J. K. Simmons die een behoorlijk leuke vertolking gaf als de hoofdredacteur van de Daily Bugle. Spijtig.


spiderman,sam raimi,emma stone,marc webb,reboot,andrew garfield,mia wasikowska,dianna agron,georgina haig,dominique mcelligot,jk simmons
© Sony Pictures Home Entertainment

Update 06/10/2010: Is you can’t trust Deadline, who can you trust? Maar blijkbaar ziet het er nu naar uit dat Emma Stone de rol van Gwen Stacy zou krijgen, en niet deze van Mary Jane Watson. Dat stond te lezen in Superherohype: Emma Stone has been cast as the female lead in the upcoming Spider-Man film from Columbia Pictures and Marvel Studios, it was announced today by Amy Pascal, co-chairman of Sony Pictures Entertainment and Matt Tolmach, president of Columbia Pictures.Stone has been tapped for the role of Gwen Stacy opposite Andrew Garfield as Peter Parker. Dit verklaart misschien ook de verwarring met het al dan niet uitblijven van het Mary Jane karakter voor de reboot.

***Related Posts***
12/06/2012: The Amazing Spider-Man review
15/07/2011: The Amazing Spider-Man afbeeldingen
14/01/2011: Andrew Garfield in spiderman-outfit
06/10/2010: Emma Stone in Spiderman-reboot?
09/09/2010: Hilary Duff in Spiderman-reboot?
28/05/2010: Poll: Wie wordt de nieuwe Spiderman?
08/09/2008: Spider-Man 4 & 5 toch voor Tobey Maguire en Sam Raimi
01/06/2008: Patrick Fugit de nieuwe Peter Parker?
24/05/2008: Spider-Man 4 misschien voor 2011?
28/06/2007: Sam Raimi over Spider-Man 4

5 Comments

 1. Lennart

  Hoeveel Spidermanfilms kun je maken? Na de trilogie heb ik het er in elk geval even mee gehad teveel in te weinig tijd.

  Reply
 2. fabian

  Emma Stone is wel geknipt voor de rol , het is geen Megan Fox qua uiterlijk, maar verre van een Kirsten Dunst. maar in plaats van mary jane hadden ze haar misschien de rol van gwen stacy moeten geven. Bryce Dallas Howard was eigenlijk ook wel een sterke cast voor gwen in de vorige spiderman.
  Met emma stone in de mix, denk ik niet dat MJ snel zal sterven

  Reply
 3. Thierry

  Ik dacht gelezen te hebben dat ze Gwen stacy speelde en niet Mary Jane. Iedereen had haar getipt als MJ, maar het is Stacy geworden. Een actrice voor MJ hebben ze nog niet gevonden. In deze reboot wordt trouwens Stacy gebruikt als liefdesverhaal. MJ zal in latere films aan bod komen.

  Reply
 4. dave

  blame Deadline.com ! 🙂
  Thanks in ieder geval voor de heads-up

  Reply
 5. santana

  Gwen Stacy is blond. Maar na wat leeswerk op tinternet vond ik een artikel waar de regisseur had bevestigd dat Emma Stone een natuurlijke blondine is. WTF?! Heeft iemand ooit een foto gezien van Emma met blond haar? Al de fotos die ik zie zijn redhead of brunette.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *