Harry Potter and the Deathly Hallows part 1 trailer

Het is bijna zover en we kunnen ons wederom vergapen op een nieuwe Harry Potter film, met een Daniel Radcliffe die ondertussen al 21 geworden is en verre van de jonge tovenaarsleerling die J.K. Rowling in gedachten had. Maar, desondanks blijven het vehikels die de aandacht trekken, en dat voornamelijk op visueel vlak. De films stralen al evenveel charisma uit als de Pirates of the Caribbean films. De nieuwe prent wordt opgesplitst in twee helften; te beginnen met Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010) en daarna Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011), allebei in regie van David Yates.


harry_potter_and_the_deathly_hallows_part_i_01.jpgharry_potter_and_the_deathly_hallows_part_i_02.jpgharry_potter_and_the_deathly_hallows_part_i_03.jpgharry_potter_and_the_deathly_hallows_part_i_04.jpg

Korte inhoud: Heel Groot Brittannië wordt in haar greep gehouden door Heer Voldemort (Ralph Fiennes), die maar één doel voor ogen heeft: het opsporen en doden van Harry Potter (Daniel Radclife). Terwijl het hele land in oorlog verkeert, houden de bebrilde held en zijn twee beste vrienden Ron (Rupert Grint) en Hermelien (Emma Watson) zich schuil in de verste uithoeken van de Dreuzelwereld. Daar gaan ze op een levensgevaarlijke zoektocht naar de overgebleven Gruzielementen, de voorwerpen die Voldemorts onsterfelijkheid garanderen. In de eerste helft van J.K. Rowling’s laatste boek zal Harry zich bevinden in de duisterste gevaren, de meest epische avonturen en de diepste geheimen, waarvan er één hem in zijn ban zal houden: een oude legende, de Relieken van de Dood.


harry_potter_and_the_deathly_hallows_part_i_01.jpgharry_potter_and_the_deathly_hallows_part_i_02.jpgharry_potter_and_the_deathly_hallows_part_i_03.jpgharry_potter_and_the_deathly_hallows_part_i_04.jpg

De nieuwe trailer van Harry Potter and the Deathly Hallows ziet er in ieder geval episch uit. Het heeft er alle schijn van dat deze twee films werkelijk de franchise willen beëindigen in grootsheid, na meer dan 10 jaar filmen aan de verschillende HP films. Als de film al evenveel vonken kan geven als het boek, gaan deze laatste twee delen brokken maken aan de box-office. De split van de twee prenten, die desondanks tegelijkertijd worden opgenomen, lijkt een manier van Warner om meer geld te pompen uit het laatste boek. Maar anderzijds denk ik ook wel dat het de juiste keuze is. Het geeft de regisseur de mogelijkheid om dieper te graven in het bron-materiaal en dat kan enkel maar het verhaal ten goede komen en de fans tevreden stellen. Toch zouden er veel wijzigingen zitten in het script. Dit werd duidelijk toen iemand van de crew het scenario liet liggen in een pub na een nachtje uit.

Maar ook al zijn het stuk voor stuk visuele pareltjes, lig ik persoonlijk niet wakker van de nieuwe Harry Potter film. Ik kan zelf met moeite de films uit elkaar houden. Het is een beetje al een langgerekt sprookje voor tieners waar maar geen einde aan komt, en die nu met 3D effectjes gereanimeerd moet worden. Ik denk dat ik te weinig puisten op mijn gezicht heb om hier echt verzot op te zijn. Maar ik ben er zeker van dat velen onder jullie al reikhalzend zitten uit te kijken naar de releasedatum van 17 november 2010.


*** Harry Potter and the Deathly Hallows part 1 trailer ***

***Related Posts***
28/04/2011: Harry Potter and the Deathly Hallows part 2 trailer
15/04/2011: Harry Potter and the Deathly Hallows part 1 review
13/03/2010: Harry Potter and the Order of the Phoenix review
01/12/2010: Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 – The Videogame
16/07/2009: Harry Potter and the Half-Blood Prince review
11/10/2008: Twilight vervangt Harry Potter
18/08/2008: Aasgieren bij Warner Bros laten Harry Potter fans wachten
13/03/2008: Harry Potter and the Half Blood Prince teaser
08/05/2007: Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)
26/10/2006: Harry Potter is een Star Wars rip-off !
18/02/2006: Gary Oldman in Harry Potter and the Order of the Phoenix
16/09/2005: Eerste beelden Harry Potter and the Goblet of Fire
27/09/2004: Trilogies aan de kassa

2 Comments

  1. santana

    Ik hoop echt dat ze de actie wel verdelen met aan het einde van deel 2 natuurlijk een geweldige grote battle. Draco is echt goed gelukt. Ik kijk uit om die die films in de bios te zien. Trailer is in ieder geval geslaagd.

    Reply
  2. Lennart

    Idd een geslaagde trailer, mooie posters ook. Desalnietemin hoop ik serieus dat er vooral ook een gewone versie van komt want dat 3d is vaak echt niet om aan te zien.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.