Hangover spin-off Last Vegas met Jack Nicholson

Met het success van The Hangover (2009) was er al snel sprake van een sequel die zich in Mexico of Thailand zou afspelen. De drie hoofdacteurs Bradley Cooper, Ed Helms en Zach Galifianakis ontvingen een slordige 300’000 dollar voor hun deelname aan de eerste film. Voor The Hangover 2 (2011) zullen de acteurs elk afzonderlijk ongeveer 5 miljoen dollar krijgen én nog eens 4% van de netto inkomsten. De regisseur Todd Phillips krijgt 10 miljoen + 10% van de nettowinsten. We zijn ver weg van de 35 miljoen die Johnny Depp zal krijgen voor de 4de Pirates film of de belachelijke 20 miljoen + 20% van de nettowinsten die Chris Tucker kreeg voor die idiote Rush Hour 3 (2007) film, maar het blijft afschuwelijk veel geld.

last_vegas_2013_poster.jpg

Maar er is nog meer Hangover nieuws te rapen, en dan nog wel van een stel Hollywood veteranen, die nog eens voor een laatste keer Las Vegas onveilig willen maken, in de Hangover spin-off Last Vegas (2012). Wat opmerkelijk is aan deze Grumpy Old Men-achtige prent is de casting, want de studio mikt op grote namen. Zo wordt Jack Nicholson aangesproken, maar ook de teruggetrokken Gene Hackman, alsook Richard Jenkins en Morgan Freeman.

Scenarist Dan Fogelman (Cars, Fred Claus) werd aangesteld om het script te verzorgen. Het zal van de kwaliteit ervan afhangen of deze 4 heren daadwerkelijk hun deelname zullen toezeggen, maar het lijkt me wel een boeiend idee om deze mannen tezamen aan het werk te zien. Het verhaal lijkt ook op het lijf van Nicholson geschreven. Hij zou een oude playboy spelen die uiteindelijk na al die jaren in het huwelijksbootje zal stappen, en dit wil vieren met zijn jeugdvrienden. Het valt nog af te wachten of we een Mike Tyson achtig equivalent zullen krijgen in deze prent, misschien in de vorm van Joe Frazier. Afwachten …

***Related Post***
02/09/2013: Last Vegas trailer
20/11/2011: The Hangover part II filmbespreking
06/01/2010: Top 10 Best Movies 2009
25/11/2009: The Hangover filmbespreking
03/05/2009: The Hangover trailer

2 Comments

 1. Christophe

  Hadden ze misschien beter Grumpy Old Men 2 genoemd.
  Ik weet trouwens niet wat iedereen heeft met die Hangover, maar vond dit toch maar een matige komedie waar de helft van de grappen gewoon niet grappig was. Wie is trouwens Richard Jenkins??

  Reply
 2. Pak-Man

  Richard Jenkins speelde de gestorven vader in de serie Six Feet Under. Was trouwens ook al te zien in Burn After Reading en The Kingdom.
  Benieuwd wat ze ervan bakken. Allemaal goede acteurs die zowel drama als komedie aan kunnen.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *