David Ayer maakt Commando remake

Nog een remake die zich aandringt is deze van Commando (1985) van Mark L. Lester met uiteraard de gouverneur Arnold Schwarzenegger. Het is 20th Century Fox die de diensten van Training Day en Harsh Times scenarist en Street Kings (2008) regisseur David Ayer heft ingehuurd om Commando (2011) gestalte te geven en deze alsvolgt ook te regisseren. De oorspronkelijke film wordt een beetje gezien als een cultfilm, ondermeer vanwege de zwaar geladen dosis geweld en de opeenvolging van Schwarzie-oneliners.

commando

Korte inhoud: In Commando is Kolonel John Matrix (toen gespeeld door Arnold Schwarzenegger) gestopt met zijn militaire carrière. Dan krijgt hij bezoek van Generaal Kerby (James Olson) die hem vertelt dat zijn voormalige kameraden een voor een vermoord worden en dat hij zelf ook gevaar loopt. En inderdaad krijgt ook John bezoek, en tot overmaat van ramp wordt zijn dochtertje Jenny (Alyssa Milano) gekidnapt. Als John zijn kind terug wil zien moet hij de terroristen helpen door de president van Val Verde te vermoorden. John heeft echter andere plannen en hij opent de jacht op de mensen die zijn dochter hebben, en dit met de hulp van airhostesse Cindy (Rae Dawn Chong).

Maar de film kenmerkt zich niet alleen door zijn brutale geweldscènes maar ook door de vaak slordige regie van Mark L. Lester, die klaarblijkelijk niet wakker lag van details. Een Porsche die bijna perte totale was in het ene shot, zag en nagelnieuw uit in het volgende. Of nog de pruik van een stuntman die even van zijn schedel waait om nadien op een blauwe mat te vallen die duidelijk in beeld kwam, of Arnold die met een zichtbaar lege bazooka toch in staat is een kogel af te schieten, of een kabel die we zien bengelen aan de voet van de man die Arnold over een ravijn houdt, of handlangers die twee keer mogen sterven, of de kleren van Arnold die in een mum van tijd compleet droog zijn of de zon die plots ondergaat zonder tijdsprong,…en ga zo maar door.

Er mag van mijn part dus best een remake komen, al was het maar om eens een filmversie te zien waar je niet om de haverklap in een lach moet schieten. En ook al vond ik Street Kings niet zo’n geweldige prent, het script van Training Day blijft knap. Ik verwacht dus wel een stevige actieprent, met misschien wat 80’ties nostalgie.

Volgens Deadline.com zal David Ayer zich baseren op het origineel verhaal, maar er een meer realistische draai aan geven. In de remake kunnen we een hoofdpersonage verwachten dat minder gespierd is, maar meer bedreven is in weapons ‘n’ tacktics en martial art. Regisseur Ayer is trouwens een ex-militair en op dit vlak heeft hij geen lessen te leren.

Zijn jullie te vinden voor een Commando-remake? Laat het weten in de commentaren.

4 Comments

 1. Frederiek

  Niet meteen een diepgaand verhaal, zwakke acteerprestaties, en een voorspelbaar plot, maar daar was het de makers niet om te doen. Dit is een prent waar je 90 minuten je verstand op nul bij an zetten en genieten van de waanzinnige actie-scènes.
  Ik hoop dan ook dat de remake dit principe niet al teveel zal afzwakken.

  Reply
 2. Christophe

  Had leuk geweest, zo’n 20 jaar geleden, dat Rambo en Commando zouden samen teamen. Toch blij dat Sly en Scharzie elkaar toch nog gevonden hebben in The Expendables.
  Wat betreft de remake, I don’t mind but I don’t care.

  Reply
 3. Falco

  Typische 80’ties film zoals die tientallen actieprenten met Chuck Norris. Die films zijn zo gedateerd dat een remake zich opdrong. Ze mogen van mijn part nog meer actieprenten uit de jaren 80 herwerken. Lekker nostalgies.

  Reply
 4. Celisco

  Moet hier een remake van komen?? (denk niet dat hier veel mensen op zitten te wachten).
  Het blijkt maar steeds weer dat Hollywoodfilms hun beste tijd gehad hebben en dat schrijvers/regisseurs totaal geen inspiratie meer hebben. Nochtans genoeg goeie boeken die nog moeten verfilmd worden.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *