Guy Ritchie zal Lobo verfilmen

In de States komt Sherlock Holmes (2009) van Guy Ritchie pas met kerstmis uit (wij moeten nog wachten tot 6 januari 2010) of er dient zich al een nieuw ambitieus project aan voor de ex-man van Madonna, die blijkbaar een nieuwe wind heeft gevonden.

Als we de mensen van Obsessed With Film mogen geloven zou Ritchie de comic Lobo (2010) naar het witte doek brengen. Lobo komt uit de DC Comics stal en is een soort interplanetaire huurdoder en fanatiek motorrijder. Hij heeft wat trekjes van de anti-helden The Punisher en Wolverine, maar uiteindelijk misschien iets meer gewelddadig.

The movie will be a special effects heavy PG-13 and not the hard R rating you would think a faithful (and successful) adaptation of Lobo would need. Are we to blame Watchmen’s sudden drop off in audience figures and final $185 million worldwide taking?

And then there’s the news that Guy Ritchie – he of Lock Stock, Snatch, Revolver and Rock ‘n’ Rolla fame – will direct.

Voor mij hoeft het geen R-rated film te zijn, zolang het verhaal me een beetje kan boeien en ze uiteindelijk de strip niet geheel verkrachten. Ook al is de strip uiterst gewelddadig en zelfs compleet immoreel, toch denk ik dat de film niet noodzakelijk dezelfde weg moet uitgaan. Ik heb plezier beleefd met Crank (2006), maar de sequel Crank 2: High Voltage (2009) was er een beetje teveel aan. Je hebt tussen de geweldscènes iets meer verhaal nodig om alles goed te kunnen verteren, anders wordt alles heel gratuit en raakt het je nauwelijks. Wanneer de broers Coen een thriller maken weten ze perfect hoe ze geweld moeten opbouwen en doseren voor de grootst mogelijke impact. De makers van Crank overstijgen nauwelijks de parodie en dat zou de bewerking van Lobo toch niet mogen worden. Laten we trouwens niet vergeten dat Heath Ledger een briljante Joker heeft neergezet in een PG-13 film.

Is Guy Ritchie de beste regisseur voor de job? Wel, de man heeft talent (ook al heeft hij dat de laatste jaren niet veel laten zien) en stijl (ook al is het vaak meer vorm vaak dan inhoud), en bij het zien van de strip denk ik wel dat hij de ideale regisseur is voor de job. Maar ik denk dat de scenarist het grootste werk zal hebben om een consistent en modern verhaal te distilleren uit de strips. Lobo is spijtig genoeg The Joker niet.

3 Comments

 1. Ruben

  Ziet er wel gaaf uit. Ritchie zal er wel iets bijzonders van maken. een film om naar uit te kijken.

  Reply
 2. Berten

  Wat heeft Guy Ritchie gemaakt na Snatch en Lock Stock? Niets wat enigszins memorabel te noemen is. Revolver zuigt en Rock ‘n’ Rolla is gewoon oersaai. Ik heb hier dan ook niet veel hoop op.

  Reply
 3. Fannie

  niet mijn soort film maar Snatch en Lock Stock vond ik wel keigoed. Toch eigenaardig dat nu Madonna weg is, hij plots weer zijn mojo heeft teruggevonden. Sommigen nemen een jonge deerne als muse om hen te inspireren tijdens hun werk, anderen blokkeren blijkbaar wanneer ze een oude tante onder de arm nemen. 🙂

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *