Norrington en Dorff werken aan Blade-prequel

Ik heb onlangs nog een keertje Blade II (2002) gezien, en ik vroeg me af wat ik zeven jaar geleden zo goed vond aan deze prent. Met alle respect voor het ontegensprekelijke talent van Guillermo del Toro, maar wat een zootje was me dat! Je moet al serieus gedronken hebben om nog van de B-film kwaliteiten te genieten en de vecht-choreografie met de onvervangbare Wesley Snipes.

Waarom is er niet evenveel energie gestoken in het script als in die vechtscènes? De scènes zijn ronduit belachelijk en slimme dialogen zijn vervangen door geschreeuw en gebrul. Ze hadden met dit materiaal beter een komedie gemaakt. Bij het zien van dit over-the-top treinongeluk, en de nog zwakkere threequel Blade Trinity (2004), begin je te beseffen hoe vernieuwend Blade (1998) wel was. Na deze prent begon Hollywood de mensen van Marvel ook ernstig te nemen en deed het comic-book genre zijn intrede in Hollywood.

Bij het horen dat de regisseur van de eerste film, Stephen Norrington, van plan was om nog een Blade film te maken, was ik meteen verkocht voor het idee. Hij is niet de beste regisseur, maar hij heeft wel de franchise gestalte gegeven. Maar gezien de fiscale problemen van Wesley Snipes is het niet eenvoudig om hem aan boord te hijsen, laat staan om Blade 4 in productie te krijgen. Maar nu lanceren de filmmakers het idee van een prequel (lees: zonder Wesley Snipes). En wat meer, Stephen Dorff zou zijn rol van Deacon Frost opnieuw vertolken. De prequel zou zich ook toespitsen op de rise van de vampier. De film zal dan waarschijnlijk ook geen Blade meer heten, en moeten we eigenlijk spreken van een soort spin-off. Dit stond te lezen op Mania.com.

Norrington’s leading man of choice is Stephen Dorff, who co-starred as the megalomaniacal Deacon Frost in the film. Of course, Frost apparently died at the end of the first movie as Blade cut him down just as he was about to transform into a vampire god.

Dorff told UK’s The Sunday Mail that the new movie would be “a prequel to the Blade movies, Deacon’s story. It’s a new trilogy the director has created. It will [be] cool.” Norrington confirmed the news although said the movie is “not exactly how the article describes but close.”


001002

© RCV Film Distribution

Frost blijft één van mijn favoriete vampieren. Hij lijkt een anarchist die naar techno-muziek luistert, maar hij is bovenal een ambitieuze, intelligente en koelbloedige killer met een bloedhete rock chick in zijn buurt. Acteur Stephen Dorff is ook geknipt voor de rol, en als hij er zin in heeft kan hij best wel goed acteren. Ik vraag me wel af wie in dit verhaal de anti-pool van Frost zal spelen. Misschien een jongere versie van Abraham Whistler? Ik ben benieuwd naar meer nieuws…

***Related Posts***
25/04/2008: Wesley Snipes voor 3 jaar de cel in
22/10/2006: Wesley Snipes ontduikt belastingen
09/08/2006: Chaos met Wesley Snipes review
27/10/2005: Jean-Claude Van Damme vs Wesley Snipes ?
17/12/2004: Vergeet Blade Trinity, hier is Blade 4
13/12/2004: Blade Trinity review
19/09/2004: Blade Trinity trailer

3 Comments

 1. murray

  Ik geef toe dat de eerste Blade kwalitatief beter was, maar de tweede uit de reeks vond ik een stuk vlotter en leuker. Zolang meteen duidelijk is dat het verhaal aan de kant geschoven wordt, is het wel genieten geblazen. Soms heerlijk onfunctionele shots en overdreven gevechten, maar de pulp die het vormt is aardig. De derde was dan weer enorm teleurstellend.

  Reply
 2. Freggle666

  Ik ben het echt niet met je eens dat Blade II nu plots een slechte film zou zijn. Het is één grote brok entertainment, en Del Toro kan wel degelijk goeie films maken. Voor mij is Blade II nog altijd even cool als vroeger. Blade Trinity is blijft spijtig genoeg, zoals anderen ook denken, een teleurstelling. Blade I blijft wel de beste…

  Reply
 3. Stefaan

  Hier wacht ik al jaren op! Hopelijk komt het er echt van want over Blade 4 is ook jarenlang gezeverd en er is ook nooit iets van gekomen.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *