Gerard Butler tekent voor 300 sequel

Een comic-adaptatie waar ik wel naar uitkijk is de 300 sequel (2010), voor de simpele reden dat de eerste film echt wel indruk heeft gemaakt. Niemand hield het voor mogelijk bij het lezen van de strip van Frank Miller, maar regisseur Zack Snyder weet wel hoe hij een comic moet verfilmen. Dat bewees hij trouwens ook met de verrassende comic-adaptatie Watchmen (2009).

Het was niet de bedoeling van de filmmaker om een historisch accurate film te brengen zoals bij een Ridley Scott benadering. Zack wou volledig binnen de comic stijl blijven en het resultaat was bijzonder knap. Uiteraard werd de film niet gesmaakt door heel wat recensenten, die het één-dimensionale karakter van de film en de karikaturale vertolkingen op de korrel namen. Ik zal hen daarin zeker niet tegenspreken, maar zij hebben ook niet verder gekeken dan het meest evidente. De film 300 maakt ook geen pretentie om meer te zijn dan een orgie van gespierde mannen in een meer van bloed, een slow-motion choreografie met gewapende soldaten die zich in een strooptocht werpen voor de bescherming van hun eer en volk. En ik was helemaal verkocht van de eerste tot laatste minuut. En ja, de film bleef trouw aan het bron-materiaal. Fans van de boeken kunnen niet anders dan ook fan te zijn van de film.

Maar vooral ook de vertolking van Gerard Butler was niet te versmaden. En wat blijkt, als we de mensen van Live for Film mogen geloven zou de acteur een nieuwe 300 film wel zien zitten. Dan zullen ze Leonidas wel moeten laten verrijzen uit het Dodenrijk, maar gezien de stijl van de eerste film zal dit wel geen problemen met zich meebrengen. Dit in tegenstelling tot de heropstanding van Maximus is een mogelijke Gladiator sequel.

“Frank Miller’s working on something,” revealed producer Mark Canton when MTV spoke to him, telling them that he’s onboard to return for Snyder’s 300 sequel. “That, Zack has said.”

“Things are always looking good with , it’s a blessing and a gift. Zack’s a genius, and no matter where you go it’s the one movie that people around the world seem to somewhat identify with the most,” explained Canton “We’re thrilled for [a sequel]; it’ll be a blast. There’s a new Blu-Ray coming out all over again shortly, so that’s great. It’s like the gift that never stops giving.”

“[The key to the sequel] is about getting it right, you know,” the producer said of their dilemma after having killed off virtually the entire cast in the first film.” Frank is a perfectionist, and so is Zack. And I think they set the bar pretty high.” Canton had the surprising news that even Gerard Butler’s King Leonidas could be brought back from the dead. “Never assume anything; never assume anything,” he repeated when I asked if the original cast were gone for good. “It’ll be what it’ll be. But if we really do it, in this case, we have a visionary creator and a visionary filmmaker.”

Kijk, wederom ben ik verkocht voor het idée. Laat Leonidas opstaan vanuit het Dodenrijk. This is Sparta! Die spartanen zijn afstamelingen van Hercules en dus geen gewone stervelingen. Bij de meeste films zou ik er moeite mee hebben, maar hier heb ik er de minste problemen mee. De 300 films zijn al zo subtiel als een speer die dwarsdoor een schedel wordt geboord, maar het is dan ook ‘entertrainment’ van de bovenste plank om uw vingers van af te likken. Laat maar komen!

***Related Posts***
14/03/2007: Frank Miller wil zijn verhalen zelf regisseren
11/03/2007: 300 is niet zomaar vorm boven inhoud
15/02/2007: Frank Miller’s Ronin verfilmd
27/01/2007: 300 op Imax
10/12/2006: Eerste 300 trailer
10/08/2006: De virtuele wereld van 300

3 Comments

 1. Berten

  Niets tegen een sequel, maar met welk verhaal? Gaan ze alle 300 terugkeren uit het dodenrijk? De eerste film was nog gebaseerd op een historische gebeurtenis met dat verschil dat ze waarschijnlijk met 7000 waren in plaats van met 300.

  Reply
 2. Ascardis

  The 300 dead Spartans fight their way through hell against demons and devils.
  Dat zou misschien nog wel interessant kunnen zijn ;P

  Reply
 3. Showan

  Van mij mogen ze de 300 achtergebleven vrouwen in de strijd werpen. Dat wordt het tenminste een beetje minder gay 🙂

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *