Christina Ricci in Speed Racer van de Wachowski broers

Na Susan Sarandon, Emile Hirsch (Alpha Dog, The Girl Next Door) en John Goodman is nu ook Christina Ricci gecast in Speed Racer (2008) (zie ook video).

Larry Wachowski en Andy Wachowski’s live-action verfilming van de Japanse animatieserie Speed Racer (Mach Go Go Go) van Tatsuo Yoshida (zie clip uit de animatiereeks), begint goed op gang te komen. Emile Hirsch zal het titelkarakter spelen en Susan Sarandon en John Goodman zijn ouders. Nu is ook Christina Ricci gecast en zij krijgt de rol van Speeds vriendin Trixie, die zijn bondgenoot op en naast het circuit zijn en hem helpt bij het verwezenlijken van zijn droom: de top bereiken met zijn racemonster Mach 5.

De Wachowski’s, die sinds de The Matrix trilogie alleen als producenten verbonden waren aan V for Vendetta, zullen Speed Racer schrijven en regisseren. De opnames moeten deze zomer van start gaan in Berlijn. Mei 2008 zal de film in de bioscopen gaan draaien.

Hoe dan ook mogen we ons verwachten aan een vernieuwende prent die naar alle waarschijnlijkheid integraal gedraaid zal worden op green-key, en dus hoofdzakelijk zal bestaan uit virtuele decors – een beetje zoals de Frank Miller films 300 (2007) of Sin City (2005).

De Wachowski broers hebben eigenlijk nog niet zoveel films geregisseerd, maar de eerste The Matrix (1999) en Bound (1996) waren meteen raak. De sequels van The Matrix (1999) vertoonden heel wat zwaktes, maar het bleven visueel verbluffende films (zoals de autosnelweg-scène in de Reloaded of de aanval op Zion in Revolutions). Dit project is gewoon bestemd voor hen en ik kan haast wachten op die eerste trailer.

***Related Posts***
19/05/2008: Speed Racer sputter aan de startlijn
08/12/2007: Speed Racer trailer

6 Comments

 1. Kenneth

  The makers van The Matrix zijn eindelijk terug, can’t wait op ongetwijfeld weer verbluffende CGI.

  Reply
 2. MM

  nooit gezien, maar een nieuwe Wachowski mag er best wel wezen, en snel.

  Reply
 3. johan

  Ik vind The Matrix een ware vloek op Hollywood. De film zelf vond ik al niet echt goed. Maar wat ik nog veel erger vind is dat de onnozele en overbodige visuele stijl/special fx/actie scenes/slo-mo’s/speed-ups/etc als het ware een blauwdruk zijn geworden voor de hedendaagse actiefilms. de ‘coole’ effecten krijgen de hoofdrol bedeeld, acteurs en verhaal worden ondergeschikt. Kijk maar eens naar 300, meer onnodige slo-mo’s en speed-ups kun je gewoonweg niet in een film stoppen. afschuwelijk.

  Reply
 4. Miiki

  was een schijtfilm, volledig akkoord, maar 300 was uiterst knap en voor mij tevens één van de betere virtuele” life action films.

  Reply
 5. MidnightCruiser

  Matthew Fox werd als laatste naam ook nog aan de affiche toegevoegd… ik ben alvast benieuwd.

  Reply
 6. cebe

  Ik vind Matthew Fox wel een fijne acteur. Ik heb Lost gevolgd tot halverwege het tweede seizoen. Hopelijk heeft Speed Racer een afgerond einde.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *