Clash of the Titans remake

Er zijn grofweg vier soorten remakes, [1] remakes van recente niet Engelstalige films (cf. The Ring, The Departed), [2] remakes van films die eigenlijk geen facelift nodig hebben maar toch opnieuw worden gemaakt voor de poen (cf. The Omen), [3] remakes die de intentie hebben om een compleet nieuwe film af te leveren (cf. Halloween) en [4] remakes die een oudere film vanonder het stof halen en/of beter willen maken (cf. The Warriors). En zo heel af en toe leveren remakes uitstekende films op.

Clash of the Titans

Een film waar ik al enige tijd naar uitkijk is de remake van Clash of the Titans (1980). In de film zien we Perseus die Andromeda moet redden alvorens deze geofferd wordt aan een monster. Zeus heeft een paar opgaves voorbereid voor Peseus op zijn weg: Medusa verslaan en een manier vinden om Kraken te doden. Het is MovieHole die de verwachtingen inlost:

George Lucas’s go-to guy Lawrence Kasdan – he penned “Empire Strikes Back”, “Return of the Jedi” and “Raiders of the Lost Ark” – has been tapped to rework an old Harry Hamlin movie, Clash Of The Titans.

The story revolves around Zeus’ son, Perseus, and his journey to save Princess Andromeda during which he must complete various tasks set out by Zeus, including capturing Pegasus and slaying Medusa. The original marked the final film on which Ray Harryhausen did special effects.

Uitstekend! Met de visuele effecten die voorhanden zijn wordt dit een aangrijpend mythologisch avontuur met gigantische monsters en akelige creaturen. Het personage waar ik naar uitkijk is Medusa met haar slangen op haar hoofd en ogen waarvan een blik volstaat om elkeen in steen te veranderen. Maar ook Perseus met zijn paard Pegasus zal zeker wel de moeite zijn. In tegenstelling tot Troy (2004) zal hier een pak meer fantasy-elementen aan te pas komen en met Lawrence Kasdan (Empire Strikes Back, Raiders of the Lost Ark) als scenarist heb ik er alle vertrouwen in dat deze film een hit wordt.

Update 04/11/2007: Wordt Robert Rodriguez aangesteld als regisseur? Om die vraag meteen maar te beantwoorden: nee. Maar het leek er wel even op. Er gingen meerdere sterke geruchten dat Rodriguez (Sin City, Planet Terror) een remake op zich zou nemen van Clash Of The Titans, de fantasy-film uit 1981 met stopmotion-effecten van niemand minder dan Ray Harryhausen.

Website AICN belde hem op om verhaal te halen, en de geruchten bleken inderdaad waar. Rodriguez had er volop oren naar, maar helaas wilden de producers de film vóór de komende acteursstaking volgend jaar af hebben en die tijd wil de regisseur juist gebruiken voor een aantal eigen projecten.

***Related Posts***

15/08/2012: Wrath of the Titans review

20/12/2011: Wrath of the Titans trailer op crappy rock muziek

13/08/2010: Clash of the Titans review

14/12/2009: Clash of the Titans lijkt popcornfilm voor teenagers

14/04/2009: Liam Neeson wordt Zeus

3 Comments

 1. >P>Shifty

  clash of the titans! vond ik machtige film.
  Als kind was ik zwaar onder de indruk van Medusa, niet kijken!!! en diene Duivel, was stop animated (of hoe noemt dat?), but how the frak did I know! 😉
  Die scene met die skeletten die uit de grond komen nadat de draketanden geplant waren is ook iets wat in mijn geheugen gegrift is. klassieker, hé
  Remake, ik weet niet, sta er niet op te wachten, de magie van vroeger, zoals in The wizzard of Oz, kan je niet remaken 🙁 can’t remake your youthful state of mind. blijft daarom nostalgie,
  waar zijn de fixkes?
  misschien een remake voor de “huidige” kinderen?
  zouden die nog onder de indruk zijn van die ouwe films?

  Reply
 2. BlackMoon

  Ik heb altijd moeite met klassiekers die zonodig een remake moeten ondergaan. Doch, deze film wil ik eigenlijk wel eens zien met computer animaties. Vooral Medusa lijkt mij een personage. Hopelijk krijgt de film een R-rating en zijn de monsters lekker gruwelijk.

  Reply
 3. Dei hard commic fan

  Ik heb totaal geen moeite met remakes want toen de film voor het eerst gemaakt werd hadden ze niet de technieken die ze nu hebben.
  Toen waren de monsters nog stop motion en was aardman niet de enige die met klei werkte.
  Ik vind het wel knap van aardman wat ze doen en vind de films ook geweldig.
  Maar een film zoals clach of the titans wil ik wel in de remake zien!
  Net zoals bijvoorbeeld He man.
  Je kan een film beter maken of slechter maar je kan een film niet breken.
  Want een remake neemt de orginele eerste versie toch niet weg?
  En als je de film slecht vind dan laat je hem links liggen toch?
  Mensen moeten niet zo zeiken over de afbraak van de film of een karakter zoals bijvoorbeeld Jason Voorhees of Michael Myers alsof eerder werk verloren gaat!
  Als zo een nieuwe remake film slecht gescoord heeft komt dit het orgineel alleen maar ten goede want men is hier dan ook heel benieuwd naar omdat ze via via er achter komen dat er nog een versie is die veel beter is.
  Als de eerste versie beter is gaan ze deze misschien remastereren.
  Als de film een goed verhaal bevat en een goed team waagt zich aan de remake waar om dan niet?
  Dus kom maar op met die remakes!
  P.s een remake van Spawn zou ook leuk zijn want dat character kan wel een remake gebruiken.
  Niet omdat de film bar slecht was helemaal niet maar omdat het allemaal nog wat beter kan!

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.