Angels & Demons, The Da Vinci Code sequel

Na het mottige The Da Vinci Code (2006) is het met pijn in het hart dat ik de sequel moet aankondigen. Volgens de makers zal Angels & Demons (2008), bij ons beter bekend als Het Bernini Mysterie, de vervolgfilm worden met Tom Hanks in de hoofdrol en Ron Howard achter de camera. Scenarioschrijver Akiva Goldsman heeft een recordbedrag van 3,8 miljoen dollar gekregen om de bestseller van Dan Brown tot een script om te smelten. Het zal u niet ontgaan zijn dat het hier vooral om de poen te doen is, en minder om de artistieke merites van het project. Naar alle waarschijnlijkheid gaat Angels & Demons rond kerst 2008 draaien, hopelijk ben ik dan hoog in de bergen op skivakantie en gaat deze kerstpromotie aan mij voorbij.

Angels & Demons

© Columbia Pictures & Sony Pictures Home Entertainment

Angels & Demons is eigenlijk een prequel op The Da Vinci Code. In het boek – die in tegenstelling tot zijn opvolger geen bestseller was – zien we Robert Langdon die een vrouw helpt die de moord op haar vader onderzoekt. Het spoor leidt naar een geheim genootschap dat van plan is om het Vaticaan te verwoesten. Met een beetje knip- en plakwerk moet het lukken om er een sequel van te maken, beweren de producers. Ze hebben er trouwens genoeg geld voor neergeteld. Maar of je met méér geld ook een betere film aflevert – en zeker op scenarieel vlak – is nog de vraag. Hoe dan ook is Akiva Goldsman (Cinderella Man, A Beautiful Mind) best wel een talentvol schrijver.

Tom Hanks en regisseur Ron Howard hebben nog niet bevestigd terug te keren voor Angels & Demons, maar als de studio doorgaat met het uitkeren van topsalarissen zal een nieuwe samenwerking geen probleem moeten zijn. Dus ja, ik denk dat de fans van deze pulp – en ze zijn met miljoenen – al staan te trappelen op het vervolg. En er is voor deze liefhebbers van mysteries en raadseltjes nog meer goed nieuws want ook National Treasure krijgt een vervolg met National Treasure II: The Book of Secrets (2007) met opnieuw Nicolas Cage in de hoofdrol.

***Related Posts***
28/03/2017: Inferno filmbespreking
28/12/2016: Top 10 Beste en Slechtste Films van 2016
10/05/2016: Tom Hanks in Inferno
06/01/2010: Top 10 Best & Worst Movies of 2009
14/05/2009: Angels & Demons filmbespreking
22/04/2009: Na Angels & Demons komt The Lost Symbol
02/11/2008: Eerste beelden Angels & Demons
18/01/2007: Na Angels & Demons komt The Lost Symbol
22/04/2007: Top 10 box-office succes van 2006
18/05/2006: The Da Vinci Code filmbespreking
17/12/2005: Eerste beelden The Da Vinci Code
18/03/2005: Een promotiestunt van The Da Vinci Code?

4 Comments

 1. Miiki

  was al bij al nog zo geen slechte film. geen meesterwerk of zo, maar toch goeie entertainment. Da Vinci Code had uiteindelijk nog veel potentieel, maar het moet meer bewerkt worden. Als het een sequel wordt zijn we meteen Ian McKellen en Paul Bettany kwijt … 🙁

  Reply
 2. tagoean

  Kerstpromotie zeg je. Het is hem om het geld te doen zeg je.
  Ik ga met dat laatste akkoord en durf de hoogstaandheid (is dat een woord) van angels en demons in vraag te trekken.
  Want laat ons eerlijk zijn, the da vinci code-film heeft de kracht niet van het boek. Een mooi duur luchtig filmpje verwacht ik om eerlijk te zijn, meer niet.

  Reply
 3. tagoean

  Weermee ik dus eigenlijk wou zeggen dat ik niet denk dat je zoveel zult missen.

  En om nog eens kritisch te zijn: National treasure II daar zit ik al helemaal niet op te wachten.

  Groeten!

  Tagoean

  Reply
 4. Isabel

  De Da Vinci Code was inderdaad niet slecht, maar veel te overroepen. Gewoon leuke ontspanning, meer niet. Zeker geen topfilm van het jaar dus… ik lig dus ook niet meteen wakker van een sequel, maar ik zal niet weigeren als ik meegevraagd word 😉
  Veel vrijdagsgroeten!

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *