Eddie Murphy in Beverly Hills Cop IV

Al jaren lang speelde hij met het idee, maar nu gaat het er echt van komen: Eddie Murphy keert terug als Axel Foley in Beverly Hills Cop IV, volgens M&C.

Beverly Hills Cop IV

Een aantal mislukte pogingen om een nieuwe Beverly Hills Cop te maken werden al door Eddie Murphy ondernomen, maar nu lijkt het toch echt te gaan lukken. In 1984 brak Murphy door met de eerste Beverly Hills Cop. Ook het vervolg uit 1987 was een groot succes, maar zeker niet zo goed als de eerste, en het derde deel uit 1994 was al een complete ramp op alle gebied. Hopelijk kunnen ze de neerwaartse spiraal keren met een 4de deel. Ik heb er alvast weinig hoop in.

Volgens producent Lorenzo di Bonaventura wordt het hoog tijd dat Axel Foley weer terugkeert in de bioscopen, omdat de actie-comedy op dit moment ontbreekt in het cinematografische landschap. Bonaventura:

“Axel Foley is één van de grote actiecomedy karakters, een karakter waar ook Eddie dol op is.”

Een regisseur is nog niet aan het project verbonden en hoewel Eddie Murphy van de partij is, is nog niet zeker of Judge Reinhold en John Ashton zullen terugkeren als zijn twee sullige sidekicks Billy en Taggart.

Als Sylvester Stallone (60) nog in staat is om op zijn leeftijd de boksring in te stappen dat zou het mogelijk moeten zijn voor een Eddie Murphy (45) om er nog eens schietend tegenaan te gaan in Beverly Hills. Het probleem is dat BHC 2 en BHC 3 niet echt bijzonder goede films waren. De laatste was het toppunt van slechte smaak. Ik zou interesse hebben in een BHC 4 indien deze iets harder zou worden in de stijl van de eerste film. De formule van harde actie en humor werkt, kijk naar Lethal Weapon of Rush Hour, maar het moet in evenwicht zijn en niet overhellen naar het ridicule.

Eddie Murphy zal binnenkort te zien zijn in de musical Dreamgirls (2006), samen met Jamie Foxx en Beyoncé Knowles in een regie van Bill Condon. Eddie is dus zeker niet hopeloos op zoek naar een come-back. Hij blijft ons verrassen.

Update 05/03/2007: Volgens de mensen van Moviehole zou Judge Reinhold (Det. William ‘Billy’ Rosewood) and John Ashton (Det. Sgt. John Taggart) niet terugkeren voor een 4de ronde. Toch wel eigenaardig gezien die twee eigenlijk de link zijn met…Beverly Hills. Maar de makers zijn zich ervan bewust dat Axel Foley niet meer die stoute 20’er is, maar nu een man van 40. Misschien komen ze binnenkort wel af met een alternatieve titel: “Axel Foley”, naar het voorbeeld van Rocky Balboa (Rocky 6) en John Rambo (Rambo 4).

9 Comments

 1. Jim

  Is het nou Eddie of Eddy? Ediie, me dunkt 🙂

  Reply
 2. Dave

  tis Eddey Smurfie denk ik, maar toch bedankt voor deze hoogst interessante opmerking. :p

  Reply
 3. Miiki

  Zolang ze maar met hun pollen van het melodietje blijven doen ze maar. 🙂 Van mijn part mag het zelfs zonder de side-kicks want die begonnen net iets meer op mijn systeem te werken.

  Reply
 4. Agnus

  “I’m getting to old for this shit”

  deel 3 trok al op nie veel, deel 4 kan moeilijk slechter zijn. Misschien moeten ze er ook een “reboot” van maken. Dat lijkt zo’n beetje een nieuwe trend. Diene Detroit Chief van Axel Foley was anders ook wel dikke fun.

  Reply
 5. Mike's Webs

  Ik kan me voorstellen dat Eddie hard zit te springen om een nieuwe filmhit. Wat doet de man nog voor goeds behalve ezeltekenfilmfiguurtjes inspreken en met dieren praten. (Goed Nutty Prof. was een succes, maar Murphy is goed afgezakt sinds de jaren tachtig). Maar om Axel Foley nu weer van stal te halen.
  Ach, aan de andere kant, waarom ook niet? Misschien wordt het gewoon tijd dat Foley permanent zijn intrek vindt in Beverly Hills – dat scheelt in ieder geval een hoop reiskosten iedere keer. 🙂

  Reply
 6. dave

  een reboot zou eigenlijk betekenen dat Eddie Murphy vervangen moet worden, en dat zie ik toch niet zo goed zitten. Maar ik snap wel wat je bedoelt. Ze moeten de prent misschien iets “relevanter” maken.

  Reply
 7. Agnus

  zonder Eddie Murphy zou iets te ver gaan. Ik denk dat de formule niet sterk genoeg is om deze te laten spelen door een nieuwe acteur.

  Er steken trouwens geruchten de kop op dat Eddie Murphy een oscarnominatie zou krijgen voor ‘Dreamgirls’. Het zou me wel verbazen moest hij die nominatie op zak steken dat dit sequel avontuur verder gaat …

  Reply
 8. Marcus²

  No Billy Rosewood, No John Taggart !?! Dus is gewoon klote. De interactie tussen de mannen was echt wel leuk. Kan je dit trouwens nog een Beverly Hills Cop-film noemen?

  Reply
 9. kons

  Ik heb vernomen dat Brett Ratner in aanlerking zou komen voor de regie. Hopelijk wordt het iets heftiger dan deel 3.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *