Eerste indrukken van United 93

En hier kunnen we dan uiteindelijk de officiële trailer van United 93 (2006) zien, de nieuwe film van The Bourne Supremacy regisseur Paul Greengrass.


terrorist,docudrama,flight 93,united 93,trailer,paul greengrass,911,lewis alsamari,preview

Toen ik de trailer voor het eerst zag had ik zoiets van: “wow, hoe gaan ze hier de spanning kunnen houden voor 90min.” De karakters in de film lijken niet meteen interessant en plotgewijs weten we allemaal hoe dit allemaal zal eindigen. Ik heb niet meteen iets in de trailer gezien die me zou kunnen aanspreken. Vreemd genoeg sprak de teaser van die film me meer aan dan deze trailer. Ik had, denk ik, wat méér dramatisering verwacht dan een paar stoute blikken en een gek die rondloopt met springstof. Ofwel is die trailer slecht gemaakt en wordt United 93 juist niet gedramatiseerd en is hij uitermate waarheidsgetrouw. Iets wat ik nog zo geen slechte benadering zou vinden voor deze film. Enfin, het zijn eerste indrukken, wat vinden jullie van de trailer en hebben jullie zin om de film te zien?

Klik op de afbeelding voor de trailer. Voor de korte inhoud en meer info over de film kunnen jullie hier terecht.

Update 21/04/2006: De Iraakse acteur die in de film ‘United 93’ de rol van een van de kapers op 11 september 2001 vertolkte, krijgt geen Amerikaans visum om de vertoning van de film tijdens het Tribeca-filmfestival in New York bij te wonen.

De 30-jarige Lewis Alsamari ontvluchtte Irak tien jaar geleden en kreeg asiel in Groot-Brittannië. Volgens de Britse krant The Independent stellen de Verenigde Staten strenge eisen aan Irakezen die een visum aanvragen. Alsamari is hevig teleurgesteld dat hij niet bij het filmfestival kan zijn. ,“Ik heb de hele film nog steeds niet gezien, alleen stukjes.”

Het komt de autoriteiten in ieder geval goed uit dat de man daarmee publiek gaat, want zo wekken ze de indruk dat ze werkelijk ‘preventief’ optreden om nieuwe aanslagen te vermijden. Uiteraard bewijst dit ook dat hun intelligentie-dienst eigenlijk niet zo intelligent is als de naam laat vermoeden.***Related Posts***
16/12/2006: De Beste en Slechtste Films van 2006
13/07/2006: United 93 review
07/01/2006: United 93 van Paul Greengrass

3 Comments

 1. Agnus

  die eerste beelden deden me trouwens denken aan Flightplan. Ik denk dat de film er Hollywoodiaans uitziet, maar dan met een totaal onbekende cast en dat is wel jammer.

  Reply
 2. Babylon12

  ziet er inderdaad maar flauw uit. Het zou natuurlijk kunnen dat de trailer de bedoeling had om te teasen in plaats van een samenvatting te maken van de film. Komt er nog een andere trailer van de film …?

  Reply
 3. Dave

  ik denk dat dit de officiële trailer is. De film komt volgende maand uit in de States. Maar ik zie dat ik niet de enige ben die niet ondersteboven ben van de beelden. En hier denk ik niet dat het de fout is van de monteur, zoals dat wel het geval was bij An American Haunting bijvoorbeeld.
  🙂

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *