Bryce Dallas Howard in Spider-Man 3

Gwen Stacey, de eerste grote liefde van Peter Parker (Tobey Maguire) met wie hij een knipperlichtrelatie heeft, is een klassiek karakter uit de Spiderman comics en één van de favoriete karakters van Spiderman comic fans. Helaas komt ze in de strip om het leven dankzij de Green Goblin, maar in Spider-Man 3 (2007) zal regisseur Sam Raimi toch met haar uitpakken, zo meldt Empire.

Welke rol Gwen Stacey precies in Spider-Man 3 zal spelen is nog niet bekend, aangezien Raimi de verhaallijnen uit de strip een verschil vertonen met die in de films, wat niet meer dan logisch is gezien het filmformaat toch veel realistischer is dan een comic. Toch gebeuren er vreemde bokkensprongen. In de strip zie je bijvoorbeeld dat Green Goblin Norman Osborn de mooie blonde Gwen Stacey ontvoerde en haar van de George Washington Bridge (in sommige uitgaven de Brooklyn Bridge) smeet.

Spiderman probeerde haar alsnog uit de lucht te grijpen met een web-lijn, maar door de schok brak ze haar nek. In een woede-uitbarsting had Spiderman zich gestort in een hevig gevecht met de Green Goblin. De green Goblin werd in de middel getroffen en aan de muur genageld door zijn eigen goblin-glider, en stierf aan de verwondingen.

Inderdaad, dit hebben we gezien in Spider-Man (2002) met Mary Jane, in plaats van Gwen Stacey. Hoe het nieuwe personage zal geïntroduceerd worden is nog maar de vraag. Maar het is dus niet uitgesloten dat met de komst van deze nieuwe “vlam” van Peter Parker er misschien spanning zullen ontstaan met Kirsten Dunst karakter, Mary Jane. Iets wat ik zelf volledig zal toejuichen, gezien ik geen grote fan ben van Kirsten Dunst. Toch valt het mij op dat enkel Hollywood in staat is om een ‘rood harige actrice’ te casten voor een blonde Gwen, en een ‘blondine’ te casten voor een rood harige Mary Jane.

Bryce Dallas Howard (de dochter van regisseur Ron Howard) was eerder o.a. te zien in M. Night Shyamalans The Village (2004), in Lars von Triers Manderlay (2005) en binnenkort ook in Shyamalans Lady in the Water (2006). Spider-Man 3 wordt in mei 2007 uitgebracht.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *