Tom Cruise censureert South Park

Hoge bomen vangen veel wind…en de meeste bomen zijn dan ook bestendig tegen kleine en grote windstootjes. Maar voor sommige bomen is de minste muggescheet al voldoende om een proces aan te spannen. Tom Cruise vindt het bijvoorbeeld niet leuk als er cynische grappen over hem gemaakt worden. Dat bleek al tijdens een interview waarin een flauwe grappenmaker de acteur besproeide met water. Ik vond zijn reactie nog vrij beheerst. Maar onlangs verhinderde hij dat een aflevering van South Park in Engeland uitgezonden werd. En daar heb ik het dan weer iets moeilijker, vooral omdat Southpark bedoeld is als komedie en het daarbovenop hilarisch is.

Maar bij Paramount zat de schrik er goed in toen Tom Cruise belde met de mededeling dat hij niet bepaald tevreden was over een South Park aflevering , waarin wordt gesuggereerd dat de acteur homoseksueel is. Als Cruise iets niet bevalt, dan spant hij meteen een proces aan en om dat te voorkomen ging Paramount in op het telefonisch verzoek om de aflevering niet meer uit te zenden.

Eerder al werd de aflevering van South Park in Amerika uitgezonden en daar deed het nogal wat stof opwaaien. In de aflevering worden Nicole Kidman en mede-Scientology aanhanger John Travolta getoond, die tegen Cruise zeggen: “Denk je niet dat het nu lang genoeg heeft geduurd? Het is tijd voor je om uit de kast te komen. Iedereen heeft je al lang door.”Met de scène speelden de South Park makers in op de geruchten dat Cruise’s seksuele voorkeur naar mannen uit zou gaan.

Paramount zegt het jammer te vinden dat het Britse publiek de aflevering niet zal kunnen zien, omdat het een bijzonder grappige aflevering is. Desondanks wil de studio vermijden dat Cruise een proces tegen ze aanspant, dus wordt de aflevering niet meer uitgezonden. Toch vreemd dat een organisatie zoals Paramount zo snel door de knieën gaat. In ieder geval is de kans groot dat door deze reactie Cruise nog meer bekritiseerd zal worden en dat de geruchten over zijn homoseksualiteit nog zullen toenemen.

*** South Park episode met Tom Cruise ***

***Related Post***
06/12/2011: Top 10 Beste Sitcom
15/10/2008: Spielberg en Lucas verkrachten Indiana Jones
20/03/2006: Cruise censureert South Park opnieuw !
22/02/2006: Maria in ‘South Park’ zet kwaad bloed bij katholieken
01/08/2004: Team America World Police

3 Comments

 1. Dries

  kweetniet juist hoeveel films tom cruise al gemaakt heeft bij paramount, maar ik denk dat de filmmaatschappij vooral bang is dat ze een kanon als hem nooit meer zouden kunnen strikken voor een film.
  kbegrijp trouwens niet waarom ze de scéne niet kunnen knippen en de rest van die (naar het tschijnt) ultragrappige aflevering uit te zenden. Tenzij ze daar bij Paramount vinden dat dat juist de aflevering ultragrappig maakte.

  Reply
 2. |sm|

  sorry zenne, maar ik vind d’een tom een grote zaag!

  Reply
 3. mike

  die aflevering was echt wel hilarisch en natuurlijk een overdreven reactie van cruise… zo’n “scene” kunnen ze er trouwens niet uitknippen aangezien het bijna een kwart van de aflevering omvat.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *