The X Files sequel in de maak?

Een serie die van een enorme populariteit genoot in de jaren ’90 is en ondertussen aan zijn 9de seizoen zit, is The X Files. Het succes van de serie op DVD was namelijk van die aard dat de studio’s steeds meer belang gingen hechten aan de DVD verkoop. Af en toe kan je eens de cijfers meepikken, meestal over films die het goed doen. Indien de gemiddelde totale bioscoop box-office in de VS rond de 9 miljard dollar ligt, dan zal DVD-verkoop schommelen rond 14 miljard dollar of m.a.w. 150% van de bioscoop-inkomsten.

Ook de eerste film, The X Files (1998), deed het veel beter op DVD dan op in de bioscoop. Uiteraard zijn deze succesvolle DVD’s meestal heel goed verzorgd en beantwoorden ze aan alle wensen van de fans en filmfreaks: film-commentaren, behind-the-scenes, deleted shots, interviews, art work,… noem het maar op. Anders houdt je dit niet vol voor 9 seizoenen.

Steven Spielberg weigert nog steeds audio-commentaren op zijn DVD, en deze kritiek komt vaak terug op diverse filmforums. Wat blijkt, War of The Worlds zit noch in de Top 10, Noch in de Top 50, noch in de Top 100 van de best verkochte DVD’s tijdens de eerste 2 maanden van hun release. Er wordt weinig over gepraat maar de DVD markt is al even grillig als de bioscoop-box-office. Het heeft zijn eigen spelregels en wordt misschien in de toekomst dé belangrijkste bron van inkomsten voor de studio’s.

Bijgevolg lijkt het idee van The X-Files 2 nog zo gek niet, en actrice Gillian Anderson (pic) lijkt voorstander en een grote verdediger van de sequel. MovieHole schrijft het volgende:

David Duchovny and I and creator Chris Carter are determined to do it,” Anderson said. But due to certain rights issues, “it’s become a bit messy. I think the intention is that we will and we hope to – and that, hopefully, by the time we actually do, whenever that is, people will still give a damn.”

Maar hoe pak je zo iets aan? Ik ben voorstander voor een nieuwe X-Files, zolang ze met een zinnige verhaallijn naar voor komen. Niet het zoveelste mysterie dat op het einde niet wordt ingelost. Als ze een film maken mag het niet enkel een aflevering zijn die langer duurt, maar moet het iets meer te vertellen hebben. In ieder geval, the ‘sequel’ is out there.

***Related Posts***
20/06/2008: I Want to Believe trailer
29/09/2007: X-Files sequel in productie
06/04/2007: Gillian Anderson over X-Files sequel

4 Comments

 1. karen

  Oei, we hebben vandaag blijkbaar dezelfde inspiratie 🙂 Gillian Anderson kan alvast gerust zijn, some people will still give a damn. Ik ben al fan sinds het eerste uur en zelfs met een crappy scenario ga ik de sequel nog zien.

  Reply
 2. alessandra

  Ik wist eigenlijk niet dat er al zoveel seizoenen waren van the x files. Scully en Mulder kunnen me altijd wel bekoren. Maar zoals je zegt moeten ze met iets speciaals uitpakken. Misschien iets in het voetspoor van Independence Day en War of the Worlds.

  Reply
 3. Daantje

  Sorry hoor hier staat boven dat Steven spielberg geen filmcommentaat geeft op zijn DVD´s maar dit is fout ik heb 2 DVD´s van jurassic park en alle 2 praat hij een half uur lang hoe hij erbij kwam en hoe het vanstart ging tot en einde van de making of, Praat hij. Dus beetje raar vind je ook niet?

  Reply
 4. erico

  @daan: dave bedoelt commentaar op de film. Dat is nog iets anders dan commentaar bij een making of.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *