Robert Eggers’ Nosferatu trailer onthult de vampier niet

We kennen regisseur Robert Eggers niet alleen van The Witch (2015), maar ook van het fascinerende The Lighthouse (2019), en een paar jaar geleden werkte hij samen met Alexander Skarsgård op The Northman (2022). Wel nu heeft hij de broer van Alexander gecast en dan nog wel als vampier voor een Nosferatu (1922) remake van F.W. Murnau, een project dat al een tijdje op de planken ligt te wachten voor een adaptatie.

© Focus Features

Een paar jaar geleden schreven we al een post dat Eggers plannen had om de klassieker te verfilmen met actrice Anya Taylor-Joy, maar nu lijkt hij ook zijn vampier te hebben gevonden én een andere hoofdactrice met Lily-Rose Depp. Op een bepaald moment kwam zelfs Harry Styles even in de picture voor een rol, maar gezien de productie een lange weg moest afleggen moesten veel acteurs noodgedwongen afhaken. Nochtans was het Alexander die ervaring had als vampier in de topserie “True Blood”, maar niemand twijfelt eraan dat zijn broer Bill Skarsgård, met zijn vertolking van It (2017) iedereen de stuipen op het lijf joeg en dit hier ook wel zullen klaarspelen.

Korte inhoud: De film draait rond vampier Graaf Orlok (Bill Skarsgård) die verhuist naar de stad Wisborg na een bezoek van Thomas Hutter in zijn kasteel in Transsylvanië. Eenmaal daar aangekomen raakt hij verwikkeld met Thomas’ verloofde Ellen (Lily-Rose Depp). En zij is tevens de enige die de macht heeft hem te vernietigen.

Eggers staat erom bekend diep in de folklore en culturele esthetiek te graven en ze te doordrenken met vaak bovennatuurlijke flair, dus ik kan geen betere regisseur bedenken voor dit project. Eggers heeft in het verleden gezegd dat hij hoopt zich te herenigen met Northman en Lighthouse-ster Willem Dafoe, wat logisch is aangezien de acteur eerder Max Schreck-Count Orlock speelde in de meta-horrorfilm Shadow of the Vampire (2000). In deze film speelt hij de rol van Professor Albin Eberhart von Franz. En dan zijn er nog rollen voor Emma Corrin, Aaron Taylor-Johnson, Ralph Ineson, Simon McBurney en Nicholas Hoult.

De originele film uit 1922 was bijna verloren gegaan. Bram Stoker was de bedenker en auteur van de roman “Dracula” in 1897. Zijn weduwe spande een rechtszaak aan tegen F.W. Murnau, regisseur van Nosferatu, eine Symphonie des Grauens (1922), vanwege de gelijkenissen met Dracula. De rechter beval dat alle kopieën van de film uit 1922 vernietigd moesten worden, maar gelukkig bleven er een paar over, anders was deze film misschien nooit gemaakt.

De gitzwarte gothische trailer ziet er al even duister uit als de originele film maar één ding ontbreekt, en dat is de vampier zelf. Ik voelde de drang om de pauze knop even in te drukken, maar wou dan toch niet shot voor shot de trailer gaan analyseren. De onthulling zal vermoedelijk veel indrukwekkender zijn als je hem in de bioscoop bekijkt op 25 december 2024. Ik kan niet langer wachten!

*** Nosferatu trailer ***


2 Comments

  1. Ruben

    Ik hou van Robert Eggers, maar ik heb altijd gemerkt dat ik geen van zijn films aan mijn familie of vrienden kan aanbevelen, omdat ik weet dat ze het niet zouden “snappen”, hij heeft een eigenzinnige manier om films te maken en daar moet je voor zijn.
    Misschien verandert deze film dat?

    Reply
  2. Conan the Librarian

    Perfecte cast, goede regisseur, ik ben benieuwd. Nog nooit het origineel gezien, wel wat fragmenten maar was in ieder geval het begin van de vampieren saga.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *