Those About To Die serie deze week op Prime

Betreed de historische arena van het Romeinse Rijk: de officiële trailer van “Those About To Die” is nu vrijgegeven en is toch wel indrukwekkend te noemen. Deze dramaserie, geregisseerd door ex-blockbuster-regisseur Roland Emmerich (Moonfall, Independence Day, Godzilla), is vanaf vrijdag 19 juli exclusief te zien op Prime Video. Alle tien afleveringen zijn één dag na de lancering beschikbaar voor alle Prime-leden.

© Amazon Prime / BAAS Antwerpen

Korte inhoud: Rome in 79 na Christus. Het centrum van het Romeinse Rijk is de rijkste stad ter wereld, met een enorme toestroom van slavenarbeiders. De rusteloze en steeds gewelddadiger wordende Romeinse bevolking wordt in toom gehouden door twee dingen: gratis eten en spectaculair vermaak in de vorm van wagenrennen en gladiatorengevechten. Those About to Die duikt in deze wereld vol bloeddorst, geldzucht, machtsstreven en corruptie. De wedstrijden in het Circus Maximus worden beheerst door vier patriciërsbedrijven: de Blauwe, Rode, Witte en Groene. Aandelen in deze bedrijven zijn het meest waardevolle bezit in Rome. Door de toenemende bloeddorst van de bevolking is er behoefte aan een speciaal ontworpen stadion voor gladiatorengevechten: het Colosseum. De schaal van het stadion en de gevechten is enorm, net als de gokindustrie in de onderwereld. Onder de tribunes werken en leven duizenden mensen, waaronder velen die zullen sterven in de arena.

De serie, gecreëerd door de Academy Award genomineerde schrijver Robert Rodat (The Patriot, Saving Private Ryan), is geïnspireerd op het gelijknamige non-fictieboek van Daniel P. Mannix. Kijkers worden ondergedompeld in de spectaculaire, complexe en corrupte wereld van wagenrennen en gladiatorengevechten in het oude Rome.

De serie heeft een indrukwekkende cast, waaronder Academy Award-winnaar Anthony Hopkins als keizer Vespasianus, Iwan Rheon als Tenax, Tom Hughes als Titus Flavianus, Sara Martins als Cala, en Jóhannes Haukur Jóhannesson als Viggo. Andere opmerkelijke acteurs zijn Jojo Macari als Domitianus, Gabriella Pession als Antonia, Dimitri Leonidas als Scorpus, Emilio Sakraya als Xenon, Moe Hashim als Kwame, en Rupert Penry Jones als Marsus. “Those About to Die”, geproduceerd door AGC Television, is gemaakt in opdracht van High End Productions en The Joint Venture, opgericht door Herbert G. Kloiber en Constantin Film, samen met de Amerikaanse streamingprovider Peacock. De serie wordt geproduceerd door Centropolis Entertainment, Hollywood Gang Productions en Street Entertainment.

Dergelijke series zijn enorm in trek en sinds Gladiator (2000) komen er elk jaar wel nieuwe films en series/seizoenen. Binnenkort gaan we ons zelfs mogen verwachten aan spin-off series als “Better Call Titus”. Maar de eerst volgende twee films waar nu naar uitgekeken wordt in het sword and sandels genre zijn Gladiator 2 en Passion 2.3 Comments

 1. Robert

  Dit ziet er zo goed uit! Het heeft zelfs Saving Private Ryan-scenarist Robert Rodat. Maar… is iemand een beetje teleurgesteld dat er voor één keer een film over Vespasianus is, die zich richt op gladiatorenspelen? Ik had liever een serie gezien over het Jaar van de Vier Keizers of de opkomst van Vespasianus tijdens het bewind van Nero.

  Reply
  1. Thomas

   Inderdaad, er zijn veel interessantere onderwerpen buiten de muren van het Colosseum. Gladiatoren zijn over het algemeen overroepen in films, tenminste voor films die zich in de oudheid afspelen. Ook Roland Emmerich is als regisseur erg wisselvallig en meer een entertainer dan iemand die politiek gelaagde films weet te brengen. Dus ja mijn verwachtingen zijn enigszins getemperd.

   Reply
 2. Stibbe

  Voor Hollywood, Rome dat zijn gladiatoren en de rest kennen ze niet of geen zin om het uit te spitten. En na de Napoleon flop denk ik dat studio’s liever brood en spelen brengen dan verhalen die de massa nog niet kent. En ja Emmerich is nu niet meteen de persoon die het intellect zal aanspreken.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *